Bota al contingut principal

El eurodiputat d’Equo-Compromís, Florent Marcellesi, ha assenyalat aquest dimarts que existeixen tres vies possibles perquè els veïns dels barris confrontants al Port puguen donar a conèixer a Europa la problemàtica existent entorn de la gestió de la càrrega i descàrrega de mercaderies en pols en la dàrsena alacantina. La Unió Europea podrà intervenir solament sota tres supòsits, ha apuntat Marcellesi, aquells que afecten a les directives de qualitat de l’aire i emissions industrials o la salut dels treballadors.

Marcellesi, al costat de la diputada de les Corts Cristina Rodríguez, ha visitat aquest matí el col·legi Benalúa per a conèixer de primera mà les impressions de l’AMPA de l’escola i les diferents associacions veïnals afectades per la problemàtica entorn de la càrrega i descàrrega de granels del Port d’Alacant, entre elles la Plataforma d’Afectats per les Descàrregues Tòxiques del Port, o també Ecologistes en Acció.

Així mateix, els diputats han observat els mesuradors de partícules que actualment es troben en les instal·lacions escolars per a calibrar la qualitat de l’aire ambiental de la zona. L’eurodiputat ha explicat davant una vintena de persones la importància de la cita (encara per concretar) amb el Comitè de Peticions de la Unió Europea, encarregat de decidir si un tema es debatut o no en el parlament de la UE.

“Els mesuraments que s’estan fent són centrals per a portar amb força el debat a Europa sobretot per la part de la petició presentada per la Plataforma”, ha assegurat Marcellesi. El diputat s’ha compromès a pressionar perquè aquest comitè es reunisca a l’abril, mes en el qual ja existiran dades suficientment comparables per a presentar un cas amb pes davant la Unió sempre que el resultat dels mesuraments suggerisca que existeix una situació de contaminació ambiental.

La diputada de les Corts, l’eldense Cristina Rodríguez, ha explicat al seu torn que el desitjable és una solució de la qual sorgisca una activitat en el port que protegisca les ocupacions dels estibadors juntament amb la salut dels veïns. Rodríguez ha tornat a destacar que és necessari per a la seguretat de tots que es tanquen les naus de càrrega i descàrrega igual que es va fer en el Port de Santander.