Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha exigit la dimissió de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Monserrat, pel polèmic canvi en el plec de condicions del 016 que permetrà utilitzar el telèfon d’atenció a víctimes de violència masclista per a assessorar a homes en igualtat.

Sorlí ha criticat que amb aquesta proposta s’està amagant la violència masclista i s’està pervertint un sistema que no va ser creat per a açò: “Monserrat sembla enfocada a desmantellar una part importantíssima de les polítiques d’igualtat, l’;atenció a les víctimes. Com pot utilitzar-se un nombre confidencial que el seu objectiu és no deixar rastre en la factura del telèfon per a assessorar sobre separacions o divorcis?”

La diputada de Compromís ha explicat que la conscienciació contra la violència masclista és imprescindible però que aquesta s’ha de fer amb nous serveis que compten amb recursos específics i sense que vaja en detriment dels serveis dels quals disposen les víctimes: “aquesta nova filosofia del 016 no té res de nova sinó tot el contrari. No podem equiparar l’atenció que reben les dones víctimes de violència de gènere amb les consultes i l’assessorament a homes en matèria de separació, divorci o custòdia, és tremendament masclista”.

La formació valencianista ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries sobre aquest tema en el Congrés en les quals pregunta: Com pensa el Govern mantenir la qualitat de l’atenció a les dones del 016 augmentant les seues funcions sense augmentar la dotació econòmica?, Com pretén el Govern garantir la qualitat d’un servei destinat a les víctimes de violència de gènere al mateix temps que es pretén donar cobertura telefònica a un tema tan dispar relacionat amb els drets en matèria de conciliació, relacions patern-filials, separació i divorci, custòdies? Creu la Ministra d’Igualtat que facilitant l’atenció jurídica a possibles maltractadors no col·laborarà a la victimització secundària de les dones?