Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha preguntat al Govern pel polèmic escrit de Fiscalia on s’acusa la tuitera Cassandra, condemnada a un any de presó per humiliació a les víctimes del terrorisme, d’utilitzar “un pseudònim” per a fer acudits del polític franquista Carrero Blanco.

Sorlí considera que no poden utilitzar-se un fet com no haver formalitzat encara el canvi de nom davant el Registre Civil per a esguitar de transfòbia un judici com el de Cassandra: “aquest escrit es burla i menysprea intencionadament un dret tan bàsic com la identitat de gènere de les persones. A més, durant la visita oral en la sala penal de l’Audiència Nacional li la va tractar contínuament com un home pese que ella es considera una dona, la qual cosa és un altre clar discriminació institucional”.

Compromís ha tornat a demanar, en un comunicat, que el Govern indulte a l’autora dels 13 tuits que bromejaven sobre un feixista en defensa de la llibertat d’expressió. Baldovi ja va mostrar el passat mes de març en el ple del Congrés un cartell demanant l’indult.

En el seu moment el portaveu de Compromís va exigir a la defensora del poble que fera les gestions al Govern perquè se li concedisca l’indult a Cassandra, com va fer amb alguns condemnats pel Yak-42, el guàrdia civil que va gravar agressions sexuals, el número dos del Banc Santander o un conductor kamikaze.