Bota al contingut principal

Compromís denúncia que la Diputació d’Alacant està gestionada per un partit instal·lat en la desobediència. El Partit Popular i el trànsfuga de la institució provincial han imposat nous criteris de votació en els plenaris per no debatre la proposta de Compromís per aprovar una modificació pressupostària que excloga del Pressupost General 2018 les subvencions nominatives, posades en qüestió pels tribunals.

César Sánchez i Carlos Castillo han dut el seu grup a la desobediència dels serveis tècnics de la Diputació al tornar a votar un punt que ja s’havia votat, interpretant la llei al seu interès. Han pontejat a la secretària institucional al qüestionar en mig del ple un ordre del dia comunicat a les 11.30 per ella a tots els grups i presentada degudament per registre d’entrada. I el que és més greu, ho han fet després d’haver votat l’acceptació del mateix ordre, inclosa la urgència de les mocions.

El Partit Popular ha intentat d’esta forma i a la desesperada frenar el debat que Compromís havia proposat a través d’una resolució que demanava que retirar les ajudes privilegiades al vicepresidents i president i atorgar-les en marc d’igualtat a la resta de pobles. Estos municipis han rebut a dit ajudes sense necessitat de fer aportació municipal i de renunciar a 4 anys de rebre altres plans d’obres i serveis, com sí que se li exigeix a la resta de pobles d’Alacant.

“La secretària no sabia on mirar. Hui curiosament no l’han deixat parlar per explicar la llei com sempre fa. Hem sentit un diputat cridar ‘fem el que volem’. Carlos Castillo ha volgut substituir a la secretària i imposar un ordre dia propi, al seu interès. Ha sigut el ple més extravagant de tota la legislatura”, ha manifestat el diputat José Manuel Penalva.

“Hui César Sánchez ha evidenciat que no està a l’altura i ha tocat fons, no només no ha rectificat després de la suspensió cautelar del jutjat contra les seues ajudes a dit, sinó que ha intentat de forma antidemocràtica i contra el criteri de la secretària que no es debatera el punt al plenari, ja no enganya a ningú”, ha destacat el portaveu de Compromís Gerard Fullana.

La comparació amb les nominatives de València

“Estem farts de sentir que el que fan ells es fa en la resta d’administracions. Es una cançó que ja hem sentit amb la corrupció política”, ha continuat Fullana. “En la Diputació de València les nominatives van camí de l’extinció. En els pressupostos de 2018 estan pràcticament desaparegudes. Les que són d’ús discrecional tenen unes acotacions amb màxims per ajuda que no superen els 75.000 euros i de forma justificada. Una part a més a més queda garantida per a ajudes a associacions i institucions sens ànim de lucre. Són totalment diferentes a les de César Sánchez”.

Salvant a Císcar 

L’altra moció que el PP i el trànsfuga s’han negat a debatre ha estat la iniciativa per reprovar als últims exconsellers d’Educació, entre ells José Císcar, president provincial del PP alacantí. El motiu no és un altre que la incompetència en la gestió de la Conselleria d’Educació entre els anys 2007 i 2015, quan van demanar 43 milions a la Unió Europea dels quals no es van gastar 33 generant una multa de 8 milions i perdent una inversió que anava destinada a les beques de menjador, construcció d’escoles i programes d’anglès.