Bota al contingut principal

Un grup de 7 diputats s’han reunit, a proposta de Compromís, amb Bassem Tamimi, el pare d’Ahed; l’activista de 16 anys i símbol de la resistència palestina, que porta empresonada i aïllada en una presó d’Israel des del passat 20 de desembre.

Bassem Tamimi ha incidit que tant la seua filla com la seua dona, també a la presó, són “lluitadores per la llibertat” i ha destacat la importància del progrés i de l’apoderament de les dones com a “garantia de la fortalesa de les futures generacions”.

La trobada s’ha celebrat a casa de la família Tamimi, en NabiSaleh, un poble situat a 20 quilòmetres de Ramallah i que ahir va ser declarat “zona militar tancada” per l’Exèrcit israelià.

El diputat de Compromís, Enric Bataller, ha reivindicat l’alliberament d’Ahed Tamimi i dels més de 300 menors que es troben en presons d’Israel o dels territoris ocupats de Cisjordània, a més de criticar la indefensió jurídica dels palestins arrestats.

Bassem ha titllat de “simple maquillatge” el judici militar que comença matí contra Ahed i la seua mare Nariman. L’adolescent està acusada de 12 càrrecs i algunes veus del Govern israelià, com el ministre d’Educació, han demanat per a ella la cadena perpètua.

Els diputats han aprofitat per a visitar també al cosí d’Ahed, Mohammed Tamimi de 14 anys, que continua recuperant-se de les greus ferides després que una bala de goma de soldats israelians li colpejara en la cara durant unes protestes el
passat mes de desembre.

La família Tamimi ha rebutjat la situació actual de “pura colonització” i han expressat el seu desig de recuperar la “Palestina d’abans, on imperava la convivència pacífica i respectuosa entre jueus, cristians i musulmans”.