Anar directament a les notícies

Regidors i alcaldes de L’Alacantí demanen la dimissió de Morant

Publicat el en General

Els principals càrrecs de Compromís a la comarca de L’Alacantí han demanat la dimissió de l’alcalde de Busot i vicepresident en la Diputació d’Alacant, Alejandro Morant, que com a vicepresident de la institució va garantir-se un inversió al seu poble per construir un poliesportiu que finalment ha paralitzat una jutgessa al considerar que les condicions que tindrà este municipi constituixen un privilegi respecte a la resta de pobles.

Els alcaldes i regidors a la comarca consideren que Morant promou interessos contraris a l’interès col·lectiu de la comarca que representa al garantir-se una inversió milionària en condicions que no gaudiran la majoria dels pobles: obté un 100% del finançament del seu projecte i té garantida la concurrència l’any que ve per a futurs projectes finançats des de la Diputació, mentre que la resta que pobles que es va presentar a un pla d’obres de la institució haurà de pagar un percentatge important dels projectes i passar anys sense possibilitat de reclamar cap finançament. “No podem consentir que el representant que hauria de ser de tots i totes use els recursos de la Diputació per a assegurar-se el futur polític i que ho faça amb el beneplàcit del president de la Diputació”, han destacat.

Han assistit a la reunió els tres diputats de Compromís -Gerard Fullana, Lluis Pastor i José Manuel Penalva- els alcaldes d’El Campello i Agost, Benjamin Soler i Luís Vicente Castelló; el portaveu de Compromís a Alacant, Natxo Bellido; el portaveu del grup de Compromís a San Vicent, Ramon Leyda; i els regidors i regidores Vicent Morant (Busot), Cynthia Alavés i Alfred Botella(El Campello), Contxi Martínez (Mutxamel), María José Espuch (Alacant), Sergio Agueitos i Llorenç Roman (S. Joan d’Alacant), i Paco Lozano (Agost).

“Presentarem a tots els pobles de l’Alacantí una moció per reclamar a la Diputació que gestione els diners del pobles de forma responsable i promoga les inversions mitjançant el Pla d’Obres i Serveis, igual que la resta de municipis. Volem que Morant assumeixe responsabilitats polítiques derivaedes del que entenem com a una actuació irregular”, ha manifestat el diputat de Compromís per L’Alacantí, Lluís Pastor.

Compromís considera com un tipus de corrupció política que hi haja una despesa d’inversions per a determinats alcaldes amb motius clarament clientelars i amb l’objectiu de perpetuar-se al poder, mentre la resta ha de competir en altres condicions per una inversió que al cap i la fi pertany a la ciutadania. “Alejandro Motant és el prototip de la política que no aporta res, que perpetua un sistema injust i caciquil. No representa hui en dia a cap poble de la comarca de l’Alacantí, és representa només a ell a soles”, ha considerat el portaveu del grup a la Diputació, Gerard Fullana.

Compromìs ha recordat que ha ofert en repetides ocasions una eixida reglada a l’assumpte, que implicava l’acceptació de lesnormes que se li imposen a la resta pobles, i que sempre la resposta ha sigut negativa. “Si haguera fet el mteix que han fet la resta de pobles el poliesportiu ja estaria en marxa, però saltar-se les normes ja no pot ser mai més la via en la Diputació d’Alacant”, ha afegit el portaveu de Compromís.