Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís, ha presentat hui 20 esmenes al Projecte de Llei de Salut. Estes esmenes busquen augmentar l’eficàcia d’esta llei i aborden qüestions com l’actualització de la formació del personal sanitari, el respecte al pacient, la garantia d’informació, la salut sexual i reproductiva de les dones o les al·lèrgies als aliments en els centres escolars, entre altres.

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, també ha volgut destacar l’esmena presentada pel seu grup per garantir la lliure competència en l’àmbit dels contractes de gestió en règim de concessió dels departaments sanitaris.

Per a Navarro “cal evitar les posicions de domini perquè cap persona física o jurídica puga ostentar més del 40% de les participacions o accions en més d’un ens titular d’un contracte de gestió. L’objectiu és promoure la competència i així protegir l’interés de les persones usuàries de la sanitat pública i garantir la màxima qualitat en el servei de salut. Per això considerem rellevant que hi haja una limitació per a donar les màximes garanties en la prestació d’este servei bàsic fonamental”.

“Des de Compromís entenem que amb les nostres aportacions la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana millora substancialment en l’atenció sanitària a les persones i garanteix que cap empresa concessionària puga exercir una posició dominant amb l’objectiu que la sanitat valenciana deixe de ser vista com el gran negoci d’alguns impedint monopolis i oligopolis”, ha conclòs Navarro.

Compromís presenta esmenes a la Llei de Salut per evitar la concentració empresarial en les concessions sanitàries existents