Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, s’ha referit hui al desenvolupament del juí pel finançament il·legal del Partit Popular de la Comunitat Valenciana que està celebrant-se a l’Audiència Nacional, on “està produint-se un allau de confessions, primer la de Francisco Correa i ara la probable conformitat de Pablo Crespo i Álvaro Pérez amb els delictes que se’ls imputen, que deixen ben clara la responsabilitat del PP”.

Per a Ferri “el fet de què diferents encausats hagen assenyalat a Ricardo Costa com l’enllaç entre la trama Gürtel i els empresaris que finançaven irregularment al partit demostra que la X d’este cas de corrupció és el Partit Popular”.

“Ricardo Costa actuava com a secretari general del PPCV, no a títol individual. De fet la defensa de Ricardo Costa va començar a pagar-la el partit, així protegien la veritable X de Gürtel, el PP com a organització, que desviava diners de tots els valencians per a finançar de forma il·legal les seues campanyes electorals”.

Segons explica el síndic de Compromís “el mateix modus operandi de Gürtel, on un dirigent del partit, en este cas Ricardo Costa, era el punt d’unió entre la trama corrupta i els empresaris que la sustentaven és repeteix en molts altres casos de corrupció com Púnica, Lezo o Brugal. Tots tenen el mateix comú denominador que justificava la seua existència, el Partit Popular, com a eina per a saquejar les arques públiques”.

“Des de Compromís esperem que d’este juí, a més de delimitar les responsabilitats penals dels culpables del saqueig dels nostres fons públics, puga eixir una via perquè els valencians i valencianes recuperem els diners furtats per esta trama corrupta del Partit Popular. Nosaltres continuarem treballant per a millorar la reputació del nostre territori malmesa per tants anys de nefastos governs populars, cosa que està aconseguint-se gràcies a l’esforç del govern del Botànic i del conjunt de la societat valenciana”, ha conclòs Ferri.