Bota al contingut principal

“Després de lustres d’espera, a la cua de la resta de territoris, després d’anys d’obres, retards en els Rodalia, interrupcions en les freqüències i molèsties per a la ciutadania a Castelló, des del Govern, i precisament el dia en què diversos empresaris castellonencs reconeixen a Madrid pagaments irregulars al PP, arriba l’enèsim anunci, i aquesta vegada esperem que siga veritat, per a l’arribada de l’AVE a Castelló”.

Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, qui, a més, ha afegit que “no podem qualificar aquesta infraestructura com a AVE, perquè amb prou faenes guanyarem, en el millor dels casos, 30 minuts respecte a les connexions existents entre València i Castelló i, a més, per la qual cosa hem vist, amb el perill de minvar altres serveis com la freqüència de Rodalies”.

Per aquest motiu, la responsable de Compromís ha qualificat l’anunci de “aixecada de camisa per a la ciutadania, perquè un AVE que comparteix via amb trens de rodalies, regionals… no se li pot dir AVE”.

La portaveu adjunta de Compromís ha afegit que des de la coalició “reclamàvem una connexió amb dignitat i en aquest cas rebem per a Castelló un AVE de segona que ha tardat massa”.

A més, Àlvaro ha assenyalat la “curiosa coincidència que l’anunci es produïsca el mateix dia en què significatius empresaris de Castelló hagen admès davant un jutge a Madrid pagaments suposadament irregulars al PP”.

A més, Àlvaro ha lamentat que “per escassos dies no s’haja engegat el servei per a promocionar-ho com una realitat en Fitur”.