Bota al contingut principal

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha titllat d'”irresponsables” i “mals gestors” als representants del Govern espanyol que oculten, o almenys en una resposta parlamentària asseguren desconèixer, el cost que per a l’erari públic ha tingut la corrupció urbanística al nostre país, “de manera que, entenem, poc o gens han fet per recuperar tots aquests diners que no arriba als ciutadans i els suposa de facto un impost afegit al seu dia a dia, perquè acabe per la porta del darrere en mans de corruptes i corruptors“.

Estudis de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) xifren en 90.000 milions d’euros a l’any el cost d’aquests delictes a Espanya. Més de la meitat, el 4,5% del PIB procedeix de sobrecostos per deficiències de control segons experts de la Universitat Autònoma de Madrid. Això suposa 500 euros per ciutadà, implica retallades al nostre estat del benestar i “no pot ni ha de quedar impune, de manera que el Govern té l’obligació moral de tractar de quantificar i recuperar aquests diners, per molt que bona part dels casos afecten al seu partit polític“, ha afegit Mulet.

Segons Compromís “els ciutadans exigeixen la fi de les caixes B, de notícies tan vergonyosos com que les obres a la seu del PP es van pagar en negre o que, en la trama Gürtel estigués implicat -sempre presumptament-, el Govern de Francisco Camps“, per això “defrauden tant respostes com que és impossible facilitar una informació pel fet que no disposen de la dada sol·licitat pels senadors de la coalició“.

Mulet ha reclamat a la resta de formacions polítiques un gran pacte per aïllar als qui es financen irregularment, a prevenir els casos de corrupció a a Estat i per intentar recuperar fins a l’últim cèntim defraudat ja que “el PP és el responsable directe del saqueig de les arques públiques; una política salvatge que ha precaritzat el mercat laboral, amb mesures com el rescat bancari que ha donat diners públics a la banca i no ha fet el més mínim intent per recuperar-lo i, sobretot amb els seus innombrables casos de corrupció, especialment la urbanística, on hi ha centenars de casos, no únicament del PP sinó que afecta també al PSOE i partits locals. En aquests casos, no és que s’haja mirat constantment a una altra banda, sinó que en la majoria de casos s’ha procedit a entorpir la investigació judicial. No hi ha propòsit d’esmena, d’assumir responsabilitats i prendre mesures perquè mai més torne a passar, ni tampoc cap interès a recuperar els diners robats“.

Gürtel

Mulet ha relacionat aquesta resposta amb el judici de la trama Gürtel. “Per si algú tenia algun dubte, la primeres declaracions de la part no política implicada en la trama Gürtel ha “cantat” i apunta directament a la cúpula política del PP valencià, de moment al seu número dos a l’època daurada aplaudida per Rajoy, a Ricardo Costa, però recordem que és a la banqueta tot un vicepresident del Govern valencià com Rambla, i que es tem que de nou s’apunte a Camps com ideòleg, artífex i principal responsable. El relat explica que la trama Gürtel simplement era la versió valenciana d’una corrupció institucionalitzada al PP a nivell general, una estructura dedicada a delinquir econòmicament per mantenir-se en el poder“, ha dit.

 

Segons el portaveu de Compromís a la cambra alta, “enguany veurem judicis i més judicis de les trames corruptes del PP valencià, i com els actuals responsables, amb la senyora Isabel Bonig al capdavant s’intentaran desvincular del seu passat, quan ella era part de l’equip de Francisco Camps, a qui molt veiem el veritable senyor X de la corrupció, corrupció institucionalitzada que no creiem no fora coneguda i permesa per Rajoy. Tallar ara políticament cap secundàris no és cap solució, perque no es recuperen els diners robats i perque estem parlant d’una presumpta organització criminal anomenada PP que en qualsevol país democràtic estaria il·legalitzada per dedicar-se a robar sistemàticament“, ha conclòs.