Bota al contingut principal

Este dijous Guillem Montoro arreplegarà l’acta com a regidor de Transparència Modernització i Participació Ciutadana del municipi de Paiporta, convertint-se així en el primer home transsexual regidor del País Valencià.

Nascut a Paiporta a l’any 1995, és titulat com a Tècnic en Atenció Sociosanitària i Tècnic Superior de Promoció d’Igualtat de Gènere, i activista pels drets del col•lectiu LGTB. Membre de Compromís des de l’any 2014, va participar en l’elaboració de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere, més coneguda com ‘Llei Trans’, una norma que la coalició es va comprometre a impulsar en el seu programa electoral en les passades eleccions, i que ha suposat un avanç històric en el reconeixement dels drets de les persones trans, que han deixat de ser reconegudes com malaltes mentals.

Segons ha assenyalat Montoro, “del que no es parla, no existeix, i la realitat és que les persones trans formem part d’esta societat, però encara som ciutadans i ciutadanes de segona, històricament maltractades i oblidades. Com a persona trans, ara tinc la oportunitat de portar al col·lectiu trans a un lloc de representació publica en la política valenciana, on la meua veu siga escoltada i posada en valor. Els nostres joves necessiten referents visibles per saber que no estan sols. Per aconseguir la igualtat real hem de fer-nos visibles a tots els àmbits, eixir al carrer, lluitar contra la discriminació i seguir reivindicant els nostres drets perquè volem ser ciutadans i ciutadanes de primera. És hora que les persones trans siguem tractades amb la dignitat que mereixem”.

El futur nou regidor no ha volgut passar l’oportunitat de posar en valor el treball fet pels seus anteriors companys de govern al front de la regidoria de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Joaquin Tàrraga i Encarna Signes, “continuaré amb el seu encomiable treball per desenvolupar ferramentes que aposten per un funcionament democràtic transparent i participatiu a Paiporta, fomentant l’associacionisme local i protegint el dret a la informació de tota la ciutadania”.

El nomenament de Montoro coincideix amb l’any temàtic de les Realitats Trans que la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) va declarar en novembre per lluitar per la dignitat i els drets més bàsics de les persones transsexuals, visibilitzant les necessitats de la població trans de diferents generacions, amb especial recalcament en la infància, la joventut i les persones majors, així com les múltiples i habituals discriminacions que pateix el col·lectiu trans en àmbits com l’educatiu, el laboral, el sanitari o l’esportiu, el familiar o el cultural.