Bota al contingut principal

Compromís ha demanat la compareixença dels expresidents del PP valencià, Francisco Camps i Alberto Fabra, així com la de l’actual lider del partit al País Valencià, Isabel Bonig, en la comissió del Congrés que investiga el finançament
il·legal del Partit Popular.

La petició inclou, també, a altres destacats exdirigents com César Sánchez i César Augusto Asencio, exvicesecretari general i exsecretari general del PPC respectivament.

La formació ha destacat els vincles de la corrupció del PP valencià amb la direcció estatal del partit, una relació que Ricardo Costa va confirmar ahir a la seua declaració en afirmar que l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, coneixia el finançament irregular del PPCV.

Compromís s’ha referit a l’”En Paco Camps es pot confiar”, que va pronunciar Mariano Rajoy en un míting pagat per la trama Gürtel en 2007 i al “Paco ets un gran president, tens el meu suport” de 2011.

La coalició ha incidit en com, per a Rajoy, el Paco dels últims anys ha passat a ser un difuminat senyor Camps i ha recordat que la trama Gürtel va pagar no solament les campanyes de les autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, sinó també la fi de festa del Congrés Nacional del PP en el qual Rajoy va ser reelegit com a secretari general després de la seua segona derrota en 2008.

La diputada i els tres diputats de Compromís consideren una vergonya que la resposta de Rajoy davant el cada vegada menys presumpte finançament il·legal del seu partit siga: “Han estat molt dures les responsabilitats polítiques que ha hagut d’assumir [en referència a Camps]”.

Des de la formació també han instat al PP a deixar d'ajornar la Proposició de Llei de Compromís per dissoldre els partits finançats de manera il·legal, una iniciativa que fins ara, ja ha estat prorrogada 14 vegades.