Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a instar al ministeri fiscal a reclamar els fons de l’import de la subvenció electoral que va rebre Partit Popular per les eleccions del 2007.

Segons explica Mollà “el juí pel finançament il·legal del PPCV en l’Audiència Nacional dins del cas Gürtel està evidenciant que els populars gastaren en la campanya electoral de 2007 molts més diners dels què declararen, amb fons negres que aconseguiren fruit d’una trama corrupta. Així ho han corroborat les confessions dels empresaris que sufragaven despeses electorals del partit a canvi de contractes públics, els caps de la Gürtel i fins i tot l’ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa, qui va confessar el seu partit es finançava amb diners negres”.

L’ex secretari general dels conservadors valencians va assenyalar directament Francisco Camps com el responsable d’aquest presumpte finançament il·legal: “Les decisions més importants en aquella campanya les prenia el president del PP, el senyor Camps, que a més era el candidat, si bé és cert que comptava amb el recolzament d’un equip que coordinava la campanya que estava dirigit per Vicente Rambla [ex vicepresident del Consell]”. A més a més, el penedit Ricardo Costa també va explicar que “no hi havia un pressupost tancat de la campanya. La decisió d’encarregar la campanya d’Orange Market es produeix per part de Camps, m’ho comunica Álvaro Pérez, encara que posteriorment vaig tindre comunicació oficial”.

Segons la parlamentària de Compromís “la confessió de l’ex secretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana conforma una inquietant fotografia de la corrupció sistèmica que hem patit els i les valencianes amb els governs de la dreta i confirma que un partit polític jugava, botant-se les regles del joc democràtic, amb un clar avantatge. Els resultats electorals que van obtenir ocultaven una maquinària corrupta que anava en contra de les més elementals regles del joc democràtic i que comportà un saqueig sistèmic i desvergonyit dels fons públics valencians. El finançament il·legal del Partit Popular, confessat per Ricardo Costa, davant l’Audiència Nacional, suposa directament un atac a la democràcia”.

Segons es desprèn tant del procés del cas Gürtel com el de Taula, el PP va jugar en les eleccions de 2007 amb un avantatge de milions d’euros recaptats en els baixos fons de la corrupció i va obtenir uns resultats electorals a l’altura dels diners negres que havien obtingut, governant en totes les institucions autonòmiques i provincials valencianes.

“Es per això que entenem que és paper de la fiscalia incorporar en els processos judicials pel finançament il·legal del PP la reclamació al partit del retorn de les subvencions cobrades com a conseqüència dels resultats en eleccions en què participaren dopats. Esta seria una bona fórmula per recuperar part dels diners furtats a valencians i valencianes per la corrupció del Partit Popular”, ha conclòs Mollà.