Bota al contingut principal

La portaveu adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, que s’ha reunit hui amb representants del col·lectiu d’orientadors laborals POLP 2008, ha manifestat que “portem tota una legislatura escoltant al senyor Juan Carlos Caballero (PP) difamar, amenaçant amb què els 120 orientadors laborals del SERVEF serien acomiadats. I després de crear l’escala i mantenir este cos de funcionaris i funcionàries, allò que volem escoltar ara del Sr. Caballero són disculpes per haver mentit i enganyat l’opinió pública durant gairebé dos anys”.

Segons Álvaro, “cal recordar que a l’inici de la legislatura este col·lectiu estava destinat a deixar de prestar atenció en el SERVEF, atès que estaven lligats a programes finançats per a polítiques actives d’ocupació, i que el Partit Popular no els va donar cap estabilitat laboral. Ha sigut amb la gestió del Botànic, i especialment des del SERVEF que dirigeix Enric Nomdedéu, quan estos treballadors han vist reconeguda la seua vàlua”.

“Així, des del Parlament valencià i des del Govern del Botànic es va acordar la creació de l’escala laboral que a partir de l’1 de maig els mantindrà com a treballadors i treballadores del servei públic, atenent a la bona i necessària tasca que desenvolupen en les oficines autonòmiques d’ocupació. Queda clar que tots no som iguals: mentre amb la gestió del Partit Popular s’hagueren acomiadat 120 persones, tant necessàries per a la creació de llocs de treball, des de Compromís hem optat per mantenir este servei”.

“Durant la reunió d’este matí, per conèixer de primera mà com s’estan desenvolupant els acords votats al Ple de les Corts que afecten la creació de l’escala i manteniment dels 120 orientadors laborals del SERVEF, els orientadors laborals ens han traslladat que el treball dut a terme per Compromís és molt satisfactori, amb la creació de l’escala que els permet seguir al capdavant de les seues tasques prestant un servei públic de qualitat”.

A més a més, “cal destacar la bona disposició tant del col·lectiu d’orientadors laborals com del grup parlamentari de Compromís per a seguir treballant i potenciant el servei públic d’orientació laboral”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.