Bota al contingut principal

La visita de Soraya Sáenz de Santamaría ha indignat a Compromís, després que la vicepresidenta coincidira en el seu discurs amb la tesi de Núñez Feijoo sobre els beneficis que ha suposat el FLA per a el País Valencià.

Segons Clara Ferrando, responsable de la secretaria autonòmica d’Hisenda,“l’estratègia del Govern central i la del PP està clara. Volen que els valencians supliquem el que és nostre. Volen que agraïm al Ministeri d’Hisenda el maltractament al qual ens té sotmesos. Primer Núñez Feijoo i ara la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría coincideixen en un mateix missatge: que l’estat ens fa un favor concedint-nos el FLA, que no és més que un préstec dels nostres propis diners que a més hem de retornar amb interessos”.

Des de Compromís s’ha denunciat l’engany que suposa el discurs del PP, que consideren com un premi allò que en realitat suposa un càstig per als contribuents valencians i insisteixen que el problema de recursos en la nostra comunitat no se soluciona amb préstecs sinó amb un repartiment just del finançament a les comunitats.

Segons Clara Ferrando “caldrà recordar als dirigents del PP, de Madrid i de Galícia, que el FLA és un préstec que ens fa el Minsteri d’Hisenda amb els nostres propis diners. No és una almoina, no és un regal, és la fórmula que han trobat perquè els valencians i les valencianes paguem impostos i paguem interessos perquè aquests impostos reverteixin en el nostre territori “.

No és la primera vegada que des del PP es envia un missatge tergiversat sobre la realitat valenciana. La mateixa presidenta del PP valencià Isabel Bonig ha repetit en nombroses ocasions que el Consell ha de “plorar menys, queixar menys i treballar més”. Es tracta del mateix missatge que ha ara recullen membres del govern central i que resten legitimitat a una reivindicació que és més que justa.

“És indignant que la vicepresidenta del Govern central vinga a València i acuse a les valencianes i als valencians de plorons per exigir el que és nostre. -afig Clara Ferrando-. M’agradaria saber quanta paciència espera de la nostra part. Som la comunitat autònoma pitjor finançada de tot l’Estat. Per això tenim una despesa inferior a la mitjana de les CCAA i els nostres serveis públics es ressenten. Per això la Conselleria d’Hisenda es veu obligada a fer malabarismes per a quadrar els pressupostos de la Generalitat, perquè hem d’ajustar-nos a la regla de despesa que ens imposen sense haver de tancar col·legis o hospitals”.

“Que ens diga Soraya Sáenz de Santamaría quan van a reformar un sistema de finançament profundament injust amb la nostra terra que porta caducat des 2014. Que ens diga per què Mariano Rajoy va prometre reformar en 2017 i va incomplir la seua promesa. Vindre a València i dir que tenim motius per estar agraïts és insultar-nos “, ha conclòs Ferrando.