Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha lamentat la profunda desigualtat entre territoris generada per la licitació de les inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat, i a ha denunciat que la major part de les inversions que apareixen en els pressupostos de Rajoy són “fantasmes”, ja que desapareixen en el moment que cal assignar-los una partida pressupostària.

“Des de que Rajoy arribà a la Moncloa, el govern central ha licitat cinc vegades més obra pública en uns territoris que en altres, i de nou el País Valencià està per baix del seu pes poblacional, i no ho diem només nosaltres, sinó que ho reflecteixen les dades oferides per SEOPAN, l’Associació d’Empreses Constructores i Concessionàries d’Infraestructures”.

“Podem dir amb les xifres en la mà que el PP menteix quan afirma que el govern central és l’encarregat de la gran part de la inversió de les infraestructures al País Valencià. Tot el contrari, el 80% de les licitacions d’obres públiques dutes a terme al territori valencià han estat finançades pel govern autonòmic i els governs municipals”

En aquest sentit, Baldoví ha recriminat a Isabel Bonig que es dedique aplaudir la inexistència d’aquestes inversions fantasmes, en comptes de reclamar als seus companys del ministeri de Foment, que complisquen amb allò que es van comprometre als PGE de 2017.

Per la seua part, el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha felicitat al govern del Botànic per les dades de licitació d’obra pública al territori, “unes xifres que demostren que a diferència del PP, ací no s’inverteix en funció del color polític de cada municipi, sinó que es pensa en les necessitats reals de la ciutadania, que és qui paga amb els seus impostos aquestes infraestructures”.

“Una vegada més, el PP torna a maltractar a les valencianes i valencians, ara també, amb el dèficit de licitacions, agreujant encara més la discriminació cap al poble valencià. Estem farts de ser sempre els últims de l’Estat, per això reclamem allò que és nostre per dret, perquè Espanya no es trenca per la perifèria, sinó que es trenca pels PGE” ha conclòs Ferri.

En aquest mateix sentit s’ha manifestat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó. “Els quasi 5 milions d’habitants d’aquest territori mereixem almenys el mateix tracte que la resta, i no menys de la meitat, com fa el PP, una situació que ens ha portat a ser durant els últims 6 anys l’autonomia que menys licitació per habitant ha tingut, provocant-nos un forat de més de 1.200 milions en inversions que hui en dia podrien ser una realitat”.