Bota al contingut principal

La coalició alerta el president del Govern que l’aeroport de l’Altet no pot estar al seu ple rendiment per la manca d’inversions estatals en infraestructures ferroviàries.

Des de Compromís tornem a exigir al Govern central les inversions estatals en matèria d’infraestructures ferroviàries que connecten l’Aeroport Alacant-Elx amb les estacions d’AVE d’ambdues ciutats, el Parc Empresarial i la Institució Ferial Alacantina (IFA) mitjançant les rodalies. Un aeroport d’aquestes característiques i el trànsit que suporta no pot estar a quilòmetres de l’estació de tren més propera.

“Reclamem unes obres que són de vital importància i fonamentals per garantir la mobilitat i la connexió entre els territoris pel que reiterem a M. Rajoy i al Ministeri que concreten les actuacions dels anuncis de fa mesos i que elabore un cronograma perquè puguem conéixer quan seran realitat les millores que espera la província des de fa dècades”, ha sostingut la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, i l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà.

Mollà, junt amb el seu homòleg a l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, han pujat al tren per a mostrar-li a Rajoy que aquells que opten pel tren es queden a quilòmetres de distància de l’aeroport i que s’han de buscar altres alternatives de transport com han fet els dos per acudir a l’acte de celebració dels 50 anys de l’aeroport i que presideix el mateix Mariano Rajoy.

“Que la visita de hui del president del govern pels 50 anys de vida de l’Aeroport Alacant-Elx valga perquè concrete una calendarització real de les inversions i de les execucions de les obres que ens donen unes connexions dignes i que el Govern complisca d’una vegada amb les exigències europees que obliguen als aeròdroms amb més de 6 milions de passatgers dotar-los de connexions ferroviàries. L’aeroport de L’Altet va cap als 13 milions de passatgers en el seu 50 aniversari i no pot oferir el millor d’ell amb aquestes limitacions per culpa de l’infrafinançament”, ha mantès Mollà.

Litoral

A més, Compromís reclama al Govern que allibere el litoral alacantí amb l’eixample de les vies del tren que passa per la costa, infraestructura que hipoteca la façana d’un litoral cada vegada més agredit pels temporals i que a poc a poc va minvant.

“Demanem a Rajoy més que una foto. Som l’únic aeroport internacional a Europa sense connexió. Quin será el projecte? Quins terminis tindrà? No és tan sols precís per conectar les dos ciutats, el projecte té a veure molt en què farem amb la façana litoral. Retranquejar les vies significaria el rescat de la part que mira al mar de la nostra ciutat”, ha abundat Natxo Bellido.