Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha fet una valoració positiva dels resultats del primer baròmetre realitzat pel Consell del Botànic per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre l’acció del govern.

El primer que ha volgut destacar Ferri és el contrast en transparència entre l’actual govern i els anteriors del PP, “ara les enquestes es presenten en públic i es posen a disposició de tota la ciutadania. Hem de recordar que durant els governs del PP des de Compromís vàrem haver d’interposar denúncies judicials perquè els tribunals sentenciaren que este tipus d’enquestes encomanades per l’administració havien d’eixir a la llum i així ens foren entregades”.

Per al portaveu parlamentari de Compromís “és molt important la constatació en este estudi demoscòpic de què la societat valenciana és conscient del maltractament del govern de Rajoy cap a la nostra terra. Només 1 de cada 10 creu que ens tracta bé. Açò dona bona mostra de la magnitud dels problemes que està causant als valencians i valencianes el tracte injust que patim per part del govern central i la unió que està demostrant la societat per reclamar que s’acabe ja amb la discriminació que patim”.

Així mateix Ferri ha volgut manifestar que “per a nosaltres és un orgull que els habitants del nostre territori consideren que Compromís és la força política que millor defensa els interessos dels valencians i valencianes, açò ens encoratja a continuar treballant en la línia en què ho estem fent”.

Des de Compromís també es posa de relleu que en tots els indicadors, el govern del Botànic supera al govern central; i la situació política i econòmica valenciana està millor valorada que l’espanyola, tant en l’actualitat com en la percepció per al futur. Cosa que està directament relacionada amb bona valoració que tenen les mesures concretes que està duent a terme el Consell del Botànic, entre les que destaquen segons la ciutadania: Xarxa Llibres, l’eliminació de copagaments, les escoletes de 0-3 anys, la universalització de la sanitat pública i el pacte valencià contra la violència masclista.

“Totes estes polítiques formen part del gran esforç que està fent el Consell per a millorar la vida de les persones, tot i la falta de recursos. Els diners que abans anaven a mangarrufes i corrupció, ara es dediquen a intentar solucionar les principals preocupacions de la ciutadania”, ha conclòs Ferri.