Bota al contingut principal

Àlvaro subratlla que “Compromís compleix amb fets: amb Marzà s’ha licitat el CEIP Regina Violant, s’han iniciat les obres, s’ha desbloquejat la paràlisi i hi ha més de tres milions d’euros en els Pressupostos per fer-lo realitat”.

La diputada de Compromís recorda que “amb el PP no va haver-hi ni diners en els pressupostos, ni obres, ni licitació. Només va haver-hi sobrecostos de més d’un milió d’euros en les obres de Ciegsa en el CEIP Errant Vilar”.

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha instat el PP d’Almassora i al diputat i ex alcalde Vicente Casanova a “dir la veritat, ni que siga una volta, i deixar d’enganyar la ciutadania”. Àlvaro ha fet aquestes manifestacions en relació a la nota de premsa del PP emesa ahir i reiterada avui en la qual l’ex munícipe d’Almassora, en la qual insisteix en la falsedat. “Casanova acusa Marzà d’un suposat incompliment si el projecte del CEIP Regina Violant no es licita abans del 23 d’aquest mes. No obstant això, en la mateixa nota del PP, en la qual s’inclou l’acord de les Corts, se certifica que el Conseller Marzà està complint rigorosament l’acord”.

Àlvaro recorda que Vicent Marzà ha complit el primer punt de l’acord de les Corts, que instava a reconduir les negociacions per a desbloquejar la situació, i no solament ho ha fet realitat, sinó que ha aconseguit a més que l’empresa es comprometa a no anar a judici, circumstància que haguera retardat més les obres, i a més ha aconseguit que l’empresa pague per la demora”.

Àlvaro ha recordat que “ara s’aconsegueixen indemnitzacions de les empreses que incompleixen, mentre que en el passat, en l’època en la qual Casanova era alcalde s’autoritzaven sobrecostos escandalosos, com l’ocorregut amb el CEIP Errant Vilar, que va ser adjudicat per 2,6 milions i va costar 3,8 milions, és a dir un augment del 41%”.

La responsable de Compromís ha instat el PP d’Almassora a llegir-se el segon punt de l’acord de les Corts que Casanova va redactar i que adjunten a la seua pròpia nota de premsa. “En l’acord unànime de les Corts es parlava de licitar en 90 dies el Regina ‘en cas que aquestes negociacions no aconseguisquen el desbloqueig”, circumstància que el PP omet intencionadament. “Marzà ha desbloquejat la situació i ha activat ja els mecanismes per a accelerar al màxim la licitació, en coordinació amb l’Ajuntament d’Almassora. Per contra, el PP prefereix faltar a la veritat”.

La portaveu adjunta de Compromís ha subratllat que “durant l’època del PP ni es van iniciar els treballs, ni es va licitar l’obra, ni es va pressupostar el projecte. Per contra, ara, amb Compromís a càrrec de la Conselleria, s’ha licitat el projecte, s’iniciaran les obres, s’ha desbloquejat una paralització només atribuïble a una empresa, s’ha aconseguit una indemnització i a més el Regina Violant explica en els pressupostos per a enguany d’una partida de més de tres milions d’euros”. En definitiva, “abans ni hi havia interès, ni inversió per part de la Conselleria, i ara hi ha un compromís ferm que es materialitza amb xifres, amb inversió, amb tràmits i amb fets”.

La diputada de Compromís ha lamentat que “el PP es veja obligat a tergiversar la realitat per a enganyar a la ciutadania amb l’únic objectiu de traure rèdit polític d’una reivindicació històrica i legítima de la comunitat educativa d’Almassora. Recordem que Casanova en 2011 ja prometia les obres de l’escola i durant el seu mandat va ser incapaç de licitar-ne l’obra”. Referent a això, ha afegit que “ara, malgrat les travetes d’algunes empreses i del PP, els diners per a centres educatius es destinen a centres educatius i a acabar amb els barracons. En temps del PP hauríem de preguntar a Ricardo Costa en mans dels qui acabaven els diners per educació”.