Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que la darrera denúncia del Partit Popular, que fa extensiva a tot el Consell, és una acció a la desesperada per tractar de tapar els processos en què s’està jutjant el seu balafiament de les arques públiques i el seu finançament il·legal a través de trames corruptes.

Segons Ferri “el PP intenta fer vore que tots els polítics són iguals quan res més lluny de la realitat, la gestió de Mónica Oltra al front de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la de tot el Consell del Botànic ha suposat desterrar per complet les pràctiques corruptes que caracteritzaren els governs del PP i tornar a situar a l’administració valenciana en la legalitat i l’honradesa”.

El que el PP ha denunciat davant la fiscalia és que el Consell continue pagant a les empreses que presten un servei a la ciutadania en l’interval entre que ha finalitzat la duració del contracte i conclou el procediment d’adjudicació del nou contracte. Unes empreses que foren adjudicatàries després d’un concurs públic i transparent. Es tracta d’una situació que han d’afrontar contínuament totes les administracions, perquè l’alternativa és que l’administració tanque la persiana dels serveis que ofereix, fins que és resolga la nova licitació. I això, com és obvi, no es va a deixar que succeïsca perque hi ha un interés públic a protegir, com son les persones a qui es presta servei.

Per al portaveu parlamentari de Compromís “estaria bé que Isabel Bonig i Maria José Catalá explicaren les vegades que, quan gestionaven, van haver de recórrer als rescabalaments per a poder seguir prestant serveis a la ciutadania”.

“La denúncia del PP tracta de tacar la imatge del govern del Botànic, quan cap dels pagaments per rescabalament podrien haver-se realitzar sense els informes favorables de la Intervenció de la Generalitat i per tant, no podrien haver-se pagat ni comptabilitzat”, ha conclòs Ferri.