Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Nadal, ha fet una valoració de la declaració aquest matí davant la comissió d’Investigació de Ciegsa de les Corts Valencianes, del que va ser Director Institucional d’aquesta empresa pública entre els anys 2004 i 2011, Miguel Barranca.

Segons Nadal “en la comissió d’Investigació sobre Ciegsa hem pogut escoltar per part de Barranca el relat esfereïdor de com es feien les coses en l’empresa pública, segrestada per l’home de confiança de Camps i Rus, Máximo Caturla”.

Miguel Barranca es conegut sobretot pels conflictes que va tindre amb Màximo Caturla quan aquest era gerent i estaven tots dos al front de l’entitat. Tal i com va declarar en el seu moment a la premsa, Barranca ha explicat com Caturla el va apartar de les decisions que s’hi prenien i va canviar totalment la forma de funcionar de l’entitat. Parlava d’un obscurantisme absolut en el qual era impossible saber com es ferien les adjudicacions.

Quan se li ha preguntat per si era sabedor de la trama de comissions relacionades amb les adjudicacions d’obres a CIEGSA, cas pel qual Barranca ha declarat davant de la Guardia Civil, ha dit que per a ell era impossible saber el que passava allí dins perquè li van tallar tot accés, però ha respost també que va posar el President Camps sobre avís i que aquest en una reunió informal li va posar la mà damunt de la cuixa i li va dir amb confiança, “Tranquilo Miguel que Caturla es amigo mío”. Sobre este aspecte també ha declarat que després de l’avís no es va prendre cap mesura per a canviar el funcionament de CIEGSA.

El senyor Barranca també ha assegurat que després de declarar davant de la Guardia Civil, un agent de la UCO li va donar un número de telèfon per què els posara sobre avís si rebia alguna amenaça o alguna agressió cap a ell, la seua família o les seues propietats.

A preguntes del diputat de Compromís Josep Nadal sobre els treballadors zombis de CIEGSA (membres del PP que cobraven de CIEGSA sense anar a treballar) ha reconegut a tres d’ells, Evaristo Aznar, Antonio Gil Monteagudo i Juan Sanchis, dels quals ha dit que els va veure algun matí per CIEGSA però que no tenien ni taula ni ordinador. Els altres de la llista ha dit que no els coneixia de res, inclosa Beatriz Gascó, actual diputada del PP i que va cobrar durant aquells temps de l’empresa CIEGSA.

Per a Nadal “és vergonyós que els valencians i valencianes estiguem pagant encara, i per molts anys les malifetes de personatges com Camps i Caturla. Demanem al PP d’Isabel Bonig una condemna ferma de Camps i dels seus amics, que els demanen que tornen els diners, a més de demanar perdó a la ciutadania”.