Bota al contingut principal

La diputada Marian Campello ha lliurat aquest dijous a la Fiscalia d’Alacant la documentació en la qual consten més d’1.200 intervencions realitzades a 87 pacients derivats a l’Hospital Internacional Medimar pel cap de Neurorradiologia del General Universitari d’Alacant, Juan Carlos Vazquez, qui al seu torn realitzava les operacions en la clínica privada que després facturaria per 7 milions d’euros una empresa de la seua filla, Dagda Platinum.

Campello ha estat acompanyada de diversos pacients del Dr. Vazquez, per les operacions del qual Dagda Platinum va arribar a facturar durant el pla de xoc de la Conselleria de sanitat entre 5.000 i 4.500 euros. Aquests van ser sotmesos en alguns casos fins a més de 60 embolitzacions durant el tractament de malformacions arteriovenosses gegants (MAV) com és el cas de Katia Michel Campos.

En la denúncia s’inclou l’informe pericial realitzat pel GENI (Grup Español de Neurorradiologia Intervencionista) sobre el procediment realitzat a aquesta pacient i en ell es conclou que aquesta va ser sotmesa a “una nombre insultantment alt de sessions d’embolització” quan generalment aquestes operacions oscil·len entre 1,67 i 3 al llarg de la vida d’una persona amb MAV.

Així mateix, s’ha entregat a la fiscalia l’informe mèdic pericial de la Generalitat Valenciana en el qual es reconeix que la praxi del metge “no va ser conforme amb la lex artis ad hoc” i que “fins i tot podria estar contraindicat” el tractament aplicat per Vazquez.

“No es van realitzar els controls apropiats des del sistema públic valencià, sense conveni, sense previsió de despesa. Presentem aquesta informació davant Fiscalia perquè es concreten el que creiem que és un cúmul de presumptes irregularitats i delictes en les quals s’ha usat la salut de les persones. I existeix una vessant política de l’assumpte, ja que l’apoderat de Dagda Platinum al costat de la filla de Vázquez va ser Alberto Joaquín Serrano Martínez, qui a més va ser nomenat director general de la Institució Firal Alicanteina (IFA) fins a 1999 per l’exconseller del PP en Indústria i Comerç, Diego Such”, ha explicat el Campello.