Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Marta Sorlí, ha registrat una irònica bateria de preguntes parlamentàries perquè el Govern faça públic el cost de la campanya massiva d’enviament de cartes del Ministeri d’Ocupació. Aquestes cartes, signades per Fátima Báñez, informen milions de pensionistes d’un increment en 2018 de solament un 0,25% en la pensió però no estan exemptes de polèmica.

Compromís considera indignant que el Govern celebre la perduda de poder adquisitiu dels pensionistes amb una campanya d’autobombo repleta d’expressions triomfalistes com “avancem en la senda de la recuperació i el creixement s’han creat 600.000 llocs de treball o intensa creació de treball que lidera el nostre país”.

Sorlí ha acusat al Govern d’haver convertit una informació pública i merament administrativa en una ridícula propaganda: “que ens diguen quant ha costat aquesta grollera llavada de cara, estem farts que les campanyes electorals del Partit Popular, per a o per B, sempre les acabem pagant tots”.

Compromís ha demanat que deixen d’utilitzar aquests mètodes i que s’informe adequadament de la pèrdua dels pensionistes d’un 2,4% de poder adquisitiu, ja que
en els últims dos anys, la inflació ha crescut un 2,9% i les pensions solament han registrat un augment del 0,5%.

“No és de sentit comú que es realitze aquesta costosa campanya quan en el cas de les pensions més baixes pot suposar solament un euro més al mes. Podríem trobar- nos que, en el cas de les pensions més baixes, el cost de la carta siga superior a l’augment anunciat”, ha lamentat Sorlí.