Bota al contingut principal

“El tren que teòricament hauria d’haver reduït el temps del trajecte entre Castelló i Madrid no només no fa el recorregut en el temps anunciat pel Ministeri durant la seua inauguració, sinó que, a més a més, en només 21 dies de funcionament ha acumulat cinc avaries consecutives, circumstància que suposa un ridícul espantós per la gestió del PP i fa necessàries mesures polítiques perquè se solucione”.

Així ho ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, després de produir-se ahir un nou retard en el ja anomenat “AVE-Panderola o AVE-Estafa”. Segons Álvaro, “a més d’esmenar de forma urgent les deficiències tècniques que provoquen els retards, s’han d’arbitrar les mesures perquè els usuaris reben l’import del bitllet si se superen els 15 minuts de retard, i aqueixa devolució ha de produir-se també en els bitllets promocionals”.

Segons la responsable de Compromís, “desenes d’usuaris castellonencs que s’han vist afectats pels retards han preguntat per la devolució dels diners, però la gestora ferroviària s’escuda en el fet que el preu del bitllet és promocional per a eludir el seu compromís de retornar els diners en cas de retard”.

Per això, “i atès que els usuaris del servei no tenen cap culpa dels retards, Compromís ha elevat una proposta a les Corts per a instar a Renfe al fet que retorne els diners”.

En concret, la iniciativa de Compromís planteja que “Renfe retorne als passatgers de l’AVE Castelló-Madrid que ho sol·liciten el cost dels bitllets dels trens que han patit retards, tal com exposa el compromís de puntualitat de Renfe”.

A més, la Proposició No de Llei plantejada per Compromís exigeix que “Renfe modifique les bases del compromís de puntualitat per a incloure també els bitllets promocionals”.

Per Álvaro, “els potencials usuaris de l’AVE Castelló-València han sigut víctimes d’una estafa política, perquè per les característiques de la via i per la velocitat a què circula en aquest trajecte, no es compleixen les condicions per denominar AVE a aquest tren. Però, a més, el cúmul de problemes tècnics i retards ja no és un fet puntual, per la qual cosa s’han d’impulsar solucions tècniques permanents i mesures de reemborsament de bitllets per als usuaris damnificats”.

“Amb les cartes damunt la taula: l’AVE Panderola no s’ha ficat en funcionament quan es va anunciar, sinó gairebé un any després, no ha complit les expectatives ni les característiques de la resta d’AVE de l’Estat, sobretot pel que fa a l’estalvi de temps respecte les distàncies, i a més estem vivint un procés de publicitat enganyosa per part d’ADIF pel que fa al retorn del bitllet si no es compleix el compromís de puntualitat”, ha conclòs la diputada.