Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la seua sorpresa davant les declaracions realitzades per la portaveu parlamentària del PP, Isabel Bonig, en les quals assegura que a la seua formació no l’han cridat per a pactar una reforma de la llei electoral.

Per a Ferri “el que ha dit hui Bonig només pot tindre dos explicacions o bé la síndica popular és addicta a la mentida i no té cap repara en enganyar a la ciutadania sobre el que realment ha passat o bé els diputats del seu grup que han rebut les constants cridades de la resta de grups per a assentar-se a negociar li oculten la veritat”.

Segons s’explica des de Compromís, el PP ha jugat al bloqueig en el procés per a reformar la llei electoral. Ha quedat més que patent no volen rebaixar la barrera electoral del 5% perquè estan en contra de la pluralitat. No volen millorar l’equilibri de gènere perquè estan en contra de la igualtat entre homes i dones. I no han volgut ni abordar el tema de les llistes desbloquejades perquè prefereix la vella política on els partits tenen més poder que la ciutadania.

Per a Ferri “són inacceptables les acusacions del PP de falta de participació en l’elaboració de la nova llei electoral valenciana. La comissió d’estudi va treballar durant més d’un any, amb desenes de compareixences proposades per tots els grups parlamentaris. Es va aprovar un dictamen amb els posicionaments de cada grup per unanimitat, i el PP s’ha negat a participar en la negociació de tots els grups per arribar acords en la proposició de llei. El problema és que el PP no ha volgut participar, només ha volgut tindre la capacitat de bloquejar qualsevol reforma, i això no ho podem acceptar. L’Estatut marca una majoria reforçada de dos terços per a aprovar una llei electoral i, si finalment s’aconsegueix, representarà a una amplíssima majoria dels valencians i valencianes. Estem convençuts que els i les simpatitzants del PP també volen un sistema electoral més just i representatiu”, ha conclòs Ferri.