Bota al contingut principal

“Estem satisfets de saber que Sanitat preveu revertir l’hospital de Dénia abans de la finalització de la legislatura”, ha manifestat el diputat Josep Nadal després de conèixer la previsió de la consellera de Sanitat, Carmen Monzón, per retornar a l’administració pública la gestió del centre de referència sanitari de la Marina Alta.

La previsió de Sanitat ha estat part de la resposta de la titular de la conselleria a una pregunta del diputat pegolí, qui cercava saber les accions de Sanitat per a solucionar el col·lapse en l’adjudicació de cites de determinats serveis hospitalaris a la comarca.

“Volem destacar l’esforç per a reconduir la situació de l’Hospital de Dénia que d’altra banda és molt complicada”, ha assegurat el diputat pegolí després de la sessió de Corts d’aquest dimecres.“Veiem”, ha continuat Nadal, “que des del mes d’agost han hagut canvis importants com la substitució de la Gerència i el control ha augmentat a tots els nivells”.

El diputat s’ha referit així a les mesures adoptades per la conselleria de Sanitat per extremar els requeriments a l’empresa sobre les llistes d’espera. La Conselleria va crear la Direcció General d’Alta Inspecció per a fiscalitzar les empreses concessionàries de la sanitat pública valenciana i ha desplaçat un equip d’inspecció a la Marina Alta per a monitoritzar les llistes d’espera de totes especialitats.

“Almenys fins el mes de novembre no es podien donar cites en Oftalmologia, Dermatologia, traumatologia, Cirurgia i Aparell locomotor. Tampoc hi havia cites per a les proves de mamografies, ecografies, o ressonàncies magnètiques”, ha lamentat Nadal, qui a més a més ha destacat com a molt positiu els requeriments a l’empresa per millorar la seua atenció als i les pacients de la Marina Alta. I que, segons les dades aportades per Montón, han augmentat en un 70% des de l’arribada del govern del Botànic.