Bota al contingut principal

El Grup Parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a reclamar la modificació de l’article 578.2 del Codi Penal i derogar la Llei de seguretat ciutadana com a mesura de defensa de la llibertat d’expressió i de la resta de drets fonamentals.

Segons ha explicat la diputada de Compromís, Belén Bachero, “les condemnes per enaltiment del terrorisme al raper Valtonyc, per les seues cançons, o la de César Strawberry, cantant de Def con Dos, condemnat pel contingut del seus tuits, han posat en evidència allò que ja va denunciar Amnistia Internacional, que la definició tan vaga de terrorisme del nostre ordenament jurídic pot restringir ‘desproporcionadament’ el dret de llibertat d’expressió. Açò mateix també ho van advertir el 2015 cinc relators de drets humans de les Nacions Unides, quan començaren a debatre’s les reformes del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana”.

“Des de Compromís –ha afegit Bachero- considerem que la definició dels delictes de terrorisme i les disposicions relatives a la criminalització dels actes d’incitació i enaltiment o justificació del terrorisme són excessivament àmplies i imprecises. Açò, tal i com s’està comprovant, pot criminalitzar conductes sense ser constitutives de terrorisme, i restringir així l’exercici de la llibertat d’expressió”.

“En este sentit, cal recordar que s’han augmentat les penes per aquests delictes d’un a tres anys, la qual cosa implica que siguen més fàcils les detencions, els ingressos en presó provisional i, sobre tot, el risc de la seua instrumentalització política”, ha conclòs la diputada Belén Bachero.