Bota al contingut principal

La portaveu adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha afirmat que “després de l’abandó del PPCV cap als joves ex tutelats, deixant-los a la seua sort una vegada arribaven a la majoria d’edat, ara el Govern del Botànic ha revertit la situació amb els 670.000 euros que destina la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives enguany. L’objectiu està clar, governar per a les persones posant-les al centre de les polítiques socials”. 

Segons Álvaro, “estes actuacions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives tenen com a finalitat continuar oferint un suport a les persones menors d’edat del sistema de protecció que assoleixen la majoria d’edat. Es tracta d’unes ajudes que estan destinades a programes d’emancipació a estos joves per tal d’ajudar-los en la seua inserció sociolaboral i autonomia personal. Estos programes augmenten el seu pressupost un 213,08 per cent respecte de 2015, ja que ara en 2018 compten amb 670.000 euros front als 214.000 euros de 2015”.

“Aquest increment en la partida destinada a programes de preparació per a la vida independent dels xics i xiques tutelats per la Generalitat que compleixen la majoria d’edat, va en la línea de la regulación prevista a la Llei d’Infància i Adolescència, que contempla una especial atenció a este col·lectiu”.

“Els i les joves que deixen d’estar tutelats pel Govern són un col·lectiu prioritari en la concessió d’ajudes, com la nova renda valenciana d’inclusió; o se’ls facilita l’accés al sistema educatiu, alliberant-los del pagament de taxes. A més d’incloure la posada en marxa d’una experiència pilot de dos pisos públics d’emancipació per a joves d’entre 16 i 23 anys, amb l’objectiu d’iniciar un procés d’emancipació gradual”.

“Ara mateix la gestió en matèria de polítiques inclusives de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, està donant solució als problemes que el PPCV va crear. Incloure a 40 persones al dia en el sistema de dependència o reforçar el personal dels ajuntaments són èxits per al poble valencià que el PPCV no assolia. El Partit Popular no pot donar ara lliçons de gestió després d’abandonar durant més de 20 anys els servicis socials”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.