Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha manifestat sobre el Consell de l’Audiovisual que “és un nou exemple de l’aposta del govern del Botànic per a impulsar la indústria audiovisual i garantir la independència i qualitat dels nostres mitjans, tant públics com privats. Es tracta d’una llei recollida en l’Estatut des de 2006 però que, novament, ha hagut de ser el govern del Botànic qui l’haja posada en marxa davant l’al·lèrgia de la dreta valenciana a la independència dels mitjans de comunicació”.

En este sentit, Ferri ha detallat que “A banda de presentar les nostres esmenes tècniques al text presentat pel Consell, hem aprofitat per a introduir algunes millores a la Llei de Creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Estes esmenes busquen millorar el control i fiscalització del Pressupost de la Corporació; i garantir que el procés de provisió definitiva de llocs de treball siga obert a totes les persones, també als i les professionals més joves”.

“Amb la nova redacció de la Disposició Transitòria Novena, blindem els nostres mitjans davant un possible recurs del govern central al Tribunal Constitucional amb el qual ja ha amenaçat el Partit Popular”.

 Per últim el Síndic de Compromís ha manifestat que “des de Compromís creiem que és compatible defensar uns processos de selecció oberts a tot el món on es tinga en compte, de forma raonable, l’experiència en els mitjans públics i s’assegure, al mateix temps, que la posada en marxa dels mitjans públics valencians es realitza el més prompte possible“.