Bota al contingut principal

Compromís ha celebrat que continue la tramitació de l’Estatut Valencià després de 47 sol·licituds d”ampliació del període d’esmenes del Partit Popular i Ciutadans: “després de set anys als llimbs parlamentaris, per fi es tramita una reforma que només busca que les inversions de l’Estat s’ajusten al pes poblacional dels territoris”, apunten des de la formació.

Després de la pressió contínua de Compromís, Ciutadans ja no ha sol·licitat l’ampliació d’esmenes, deixant el PP sol en la postura de bloqueig. En un comunicat, la coalició explica que “avui és un gran dia per a tots els valencians. Han sigut set anys molt durs veient com estatuts com el de Múrcia o Canàries ens passaven per davant quan havien arribat al Congrés més tard que el nostre”.

Per al Portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, “després de molts mesos de complicitat entre el PP i Ciutadans, avui, per vergonya, els populars s’han quedat sols atemptant contra els drets de tots els valencians i les valencianes”.

Els valencianistes consideren “que no és raonable que la reforma d’una única disposició addicional d’un estatut d’autonomia es demore quasi set anys pel filibusterisme parlamentari del PP i C’s, però, encara així, avui és un dia molt important per al poble valencià”.