Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha instat hui a Ciutadans a deixar de ser “la falca “del PP i a votar a la Mesa del Congrés a favor de les compareixences del president del Govern, Mariano Rajoy, i la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, per explicar el factor de devaluació de les pensions que va introduir la reforma de 2013.

Compromís i Unidos Podemos han registrat la iniciativa, que va partir de la formació valenciana, i que persegueix que el Govern rendeixe comptes sobre un model que es resumeix en una dada: “Una pensió de mil euros, al cap de 25 anys, es converteix en una de 600 euros”.

Candela ha avançat que presentarà una proposició no de llei per destinar al sistema públic de pensions la quantitat que actualment es deixa de recaptar per la deducció en l’IRPF dels plans de pensions privats. Un regal fiscal d’entre 1.800 i 2.000 milions d’euros, el necessari per actualitzar les pensions a l’increment de l’IPC.

El diputat ha criticat durament que Rajoy ataque als pensionistes; els qui han rescatat a les famílies mentre el Govern salvava de la fallida a bancs i a autopistes. “No anem a consentir que piquen a les nostres famílies i anem a pressionar perquè Ciudadanos deixe de ser l’aliat del PP per a perpetrar el segrest legislatiu de les institucions”, ha afirmat Ignasi Candela.