Bota al contingut principal

Els diputats i la diputada de Compromís en el Congrés han registrat una esmena a la seua Proposició de Llei sobre repressió penal del finançament il·legal dels partits polítics, aprovada en el Congrés el passat 26 de juny, perquè els partits polítics finançats il·legalment retornen íntegres les subvencions públiques que van rebre.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha explicat que qui fa paranys en les eleccions ha de retornar íntegrament la recompensa rebuda, igual que a l’estudiant al que enxampen copiant en un examen al que li posen un zero o al ciclista al que enxampen dopat i que li retiren els seus premis.

Baldoví també ha carregat contra la doble moral de Ciudadanos i els insta al fet que deixen d’entorpir a qui de debò lluita contra la corrupció: “Al matí, bloquegen amb els seus vots que continue la tramitació d’una llei per a dissoldre als partits amb corrupció estructural i, a la vesprada, escenifiquen en la comissió que són molt durs contra la corrupció del PP. En què quedem senyors de Ciudadanos?”

La formació valenciana ha aprofitat la contínua ampliació del termini d’esmenes, l’estratègia de paràlisi legislativa que utilitzen el PP i Ciudadanos, per a introduir un nou article en el Codi Penal contra el dopatge electoral.

El diputat de Compromís Enric Bataller ha explicat que els diners il·legals destinats a la maquinària electoral invalida el resultat: “Les recerques posen de manifest que a València el finançament il·legal va ser clau per a les majories absolutes del PP”.