Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts Josep Nadal ha justificat dimecres matí el vot contrari a la proposta de Ciudadanos, amb l’argument que aquesta proposta s’apartava del consens de les Corts de l’any passat, i que C’s intenta donar un baló d’oxigen al PP de Rajoy i exculpar-lo de la seua obligació de dotar a la Safor i les Marines d’aquesta infraestructura més que necessària.

Centrava Nadal les crítiques en dos punts centrals de la proposta, en que el Consell assumisca el tram Oliva-Dénia i que es puga fer amb la col·laboració público-privada. Cosa que segons el diputat de Compromís xoca frontalment amb els interessos de les comarques afectades i de la Generalitat, ja que “m’agradaria que la Generalitat tinguera la competència en rodalies i el finançament per a fer-ho possible”, però hui en dia això no és així.

Segons Nadal “Ciutadans vol que la gent de la Marina torne a ser tractada com a habitants del cul del món, ja tenim una sanitat nefasta de gestió privada, una AP-7 de pagament, i ara volen que també tinguem un tren de gestió privada? I més car, clar. Ja coneixem a canvi de què una empresa invertiria en la construcció de la línia, a canvi de la gestió. Però no sols això, quan Compromís va presentar una esmena als PGE perquè aquest tram s’incloguera, C’s va votar en contra. Ara vol llavar-li la cara al PP, utilitzant de moneda de canvi la gent de la Marina. Nosaltres no cedirem a eixe xantatge perquè tenim dret a uns serveis públics i de qualitat i és el Ministeri qui ha de pagar la infraestructura en compliment de les seues competències”.

Cal recordar que no és fins dos dies després de la concentració de les comarques afectades, a Oliva, que s’inclou el tram Gandia-Oliva en la previsió d’inversions en rodalies al País Valencià per part del Ministeri.