Bota al contingut principal

L’Executiva Nacional de Compromís, reunida aquest dimarts 13 de març a València, ha mostrat el seu suport a la postura mantinguda pel seu col·lectiu a Alacant respecte a la crisi a l’Ajuntament generada pels problemes judicials que arrossega l’alcalde Gabriel Echávarri.

Compromís considera que “cada dia que passa és un dia perdut en la situació institucional d’Alacant” i que les darreres actuacions de la justícia respecte a Echávarri han d’accelerar la resolució de l’enrevessada situació que pateix el consistori alacantí, immers en una situació insostenible i que atempta contra l’estabilitat i la governabilitat en l’Ajuntament.

Al temps, la coalició reclama, acomplint les exigències democràtiques, que l’alcalde s’aparte definitivament del govern, i s’encete un procés de diàleg que ha d’obrir el PSPV-PSOE per a buscar una nova investidura. Una exigència necessària per a superar la crisi institucional, que permetrà seguir gestionant per millorar la vida de les alacantines i els alacantins.

Compromís veu que, davant d’aquesta situació irreversible, s’ha de buscar una solució que passa per no retardar més que Alacant tinga un nou alcalde o alcaldessa progressista. Des de Compromís es treballa per estar en la solució, i en eixe sentit s’està actuant. Així, des de l’Executiva es vol remarcar les accions constructives que s’estan aportant des del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant.