Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví ha titllat els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2018 com “un altre dur colp al creixement econòmic i el desenvolupament del territori valencià”. El portaveu dels valencianistes no ha ocultat el seu cabreig després de conéixer que els comptes pactats pel Partit Popular i Ciutadans tornen a deixar a la cua les inversions a la comunitat autònoma valenciana.

En cas de realitzar-se les inversions promeses al territori valencià, xifrades 554.111€, cada valencià percebria solament 149 € davant dels 468 € d’inversió per càpita a Cantàbria. D’aquesta manera, els valencians estaran 67€ per sota de la mitjana estatal, que ascendix a 217€ d’39;inversió per habitant. Una situació especialment delicada per a les comarques d’Alacant, on la inversió per habitant és de 83€, menys de la meitat que la mitjana estatal.

Per a Baldoví solament existeixen dues formes de repartir els diners públics en els PGE, de manera justa o injusta: “realitzar inversions estratègiques en territoris on la falta d’inversions ha frenat el creixement dels territoris o seguir amb el mercadeig i el xantatge per mantenir Rajoy en el poder”.

El diputat valencià no ha ocultat el seu cabreig amb els comptes de Rajoy i Rivera: “no entenem l’entusiasme dels diputats valencians del PP i de Ciutadans. Ens han deixat amb 0 euros per al transport públic en la ciutat de València, 0 euros per a la creació de les línies de rodalies Alacant-Múrcia i Castelló-Vinaròs i 0 euros més perquè les comunitats autònomes i els ajuntaments lluiten contra la violència masclista. Esperem que, amb aquestes xifres, el senyor Toni Cantó recapacite i rebutge aquesta burla a tots els valencians”.

Per a Baldoví: “aquests Pressupostos són l’antítesi a un repartiment igualitari i nou càstig a un poble assotat pel deute històric d’uns 16.000 milions d’euros i la falta d’inversions xifrada en 1.312 milions d’euros”.

A més des de Compromís apunten que la major part de les inversions que apareixen en els Pressupostos són “fantasmes”, ja que desapareixen en el moment d’assignar- los una partida econòmica, en la seua licitació. La coalició recorda que des que Rajoy va arribar a la Moncloa en uns territoris el Govern licita cinc vegades més que en uns altres.