Bota al contingut principal

Compromís ha proposat a totes les formacions amb representació en el Congrés dels Diputats i en l’Ajuntament d’Alacant, i especialment al PP i a Ciudadanos, crear un front comú de suport a les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 encaminades a aconseguir que les inversions en la província d’Alacant estiguen concordes al volum la seua població.

Així ho han anunciat hui el diputat de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, i el secretari local i portaveu del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, els qui han oferit una roda de premsa, al costat de la portaveu adjunta Mª José Espuch i la regidora Sonia Tirado, per a fer balanç de les inversions que els PGE preveuen per a la província d’Alacant en 2018.

Ignasi Candela ha remarcat que els alacantins i alacantines “suposem un 4% de la població de tota Espanya, però la inversió que el govern del PP ha pressupostat en els PGE 2018 suposa un 1,2% de les inversions totals”. “És a dir, els alacantins i les alacantines deixem de rebre un 70% de les inversions que ens correspondrien per población”, ha indicat.

En aquest sentit, ha traslladat un missatge als diputats del PP i Ciudadanos, José Manuel García Margallo i Marta Martín, respectivament, “per a que es posen les piles” en la defensa de la província d’Alacant.

“Els anem a emplaçar a una reunió d’alt nivell perquè Alacant tinga uns pressupostos que li permeten tenir un futur econòmic el més prometedor possible, perquè portem 40 anys amb una falta contínua d’inversions i aquesta situació no es va a solucionar amb un mercadeo de vots”, ha avançat

Per la seua banda, Natxo Bellido ha valorat molt negativament aquests Pressupostos Generals de l’Estat, “per quant suposen una marginació a les comarques d’Alacant i al País Valencià, i ens mantenen a la cua en inversions”. Tothom, ha recordat, “s’ha posicionat clarament en contra d’aquests Pressupostos perquè penalitzen a la nostra economia, als nostres sectors productius, al nostre benestar i futur”.

Compromís treballa ja en l’elaboració d’un paquet d’esmenes que arrepleguen inversions fonamentals per a Alacant en tots els àmbits, i que inclouran projectes compromesos pel Govern que any rere any es queden sense ser atesos, com les infraestructures ferroviàries que connecten amb l’Aeroport Alacant-Elx.

A més, Bellido ha posat de manifest “el silenci còmplice i covard del PP i Ciudadanos”, dues formacions als dirigents municipals de les quals i provincials ha traslladat la necessitat que “facen un pas avant” en defensa d’Alacant durant el període d’esmenes.

Per açò, “des del Grup Municipal de Compromís plantejarem una Declaració Institucional en el pròxim ple en la qual proposarà recolzar totes les esmenes encaminades a millorar les inversions per a les comarques alacantines, i esperem comptar amb el màxim suport, especialment als grups del PP i C’s” perquè se sumeixen a un front comú dels diputats alacantins”.