Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per instar al Consell a sol·licitar al Ministeri de Foment la convocatòria de forma urgent d’una Comissió de Seguiment tal i com es preveu en el Pla de Rodalia, després que les inversions ferroviàries anunciades pel ministre Iñigo de la Serna per al territori valencià no s’hagen reflectit en els pressupostos per a 2018 que ha presentat el Govern de l’Estat Espanyol.

Segons explica la diputada Belén Bachero “el Ministeri de Foment va anunciar en desembre de 2017 una inversió de més de 1400 milions en 9 anys per a les rodalies del nostre territori. Quatre mesos després el Pla de Rodalia ja ha quedat en paper mullat ja que en el Projecte de Pressupostos de l’Estat de 2018 solament s’assignen 50 milions. Amb aquest escàs ritme inversor, de 50 milions anuals, necessitaríem tres dècades per a dur a terme este pla”.

En els Pressupostos Generals de l’Estat  solament es preveuen partides ridícules per a alguns trams de les rodalies del nostre territori i per altres desapareix qualsevol tipus d’inversió, una situació que no es nova i ve repetint-se any rere any en els comptes estatals, per això la urgència de posar en marxa el Pla de Rodalia.

“Des de Compromís –ha afegit Bachero- considerem que les xifres d’inversions per al nostre territori incompleixen allò que va anunciar el Ministeri de Foment, quan va presentar en desembre el Pla de Rodalia, xifrat en 1400 milions d’euros. Per tant, a banda de considerar necessari que des del Ministeri donen la cara i expliquen als valencians i valencianes per què els PGE d’aquest any no inclouen el que es va prometre en el Pla de Rodalia reclamem una rectificació al Govern de l’Estat i que s’augmenten les partides destinades a aquest Pla. Encara queda el període d’esmenes als Pressupostos i és perfectament possible una rectificació per fer realitat les justes reivindicacions dels valencians i valencianes”.