Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Marian Campello, ha registrat en Les Corts una sèrie de peticions de documentació i preguntes parlamentàries sobre la relació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) amb el director de l’Institut de Dret Públic de la Universitat Juan Carlos I, Enrique Álvarez Conde.

Segons explica Campello “Álvarez Conde es el director del polèmic màster de la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i a la vegada, segons hem conegut gràcies a informacions periodístiques, ha format part de múltiples tribunals de selecció de la Universitat Miguel Hernández. Considerem injustificable la presència constant d’Álvarez Conde en els processos de selecció de professorat de la Miguel Hernández, tota vegada que en la veïna Universitat d’Alacant i en la resta d’universitats públiques del territori valencià hi ha departaments de Constitucional prestigiosos amb què s’haguera pogut comptar per a realitzar els processos de selecció”.

“Tots els detalls al voltant d’este cas fan molt mala olor, Álvarez Conde és parella de la Catedràtica de Dret Constitucional de la UMH, Rosario Tur, una de les docents que qualificà amb un excel·lent a Cristina Cifuentes en una assignatura que es va impartir abans que la Presidenta de Madrid es matriculara al màster. Així mateix Álvarez Conde va examinar a la seua parella, Rosario Tur, en el tribunal que la nomenà catedràtica a la UMH, situació que seria il·legal i ja s’investiga a esta universitat d’Elx”.

Segons explica Campello “Rosario Tur també fou part del tribunal que qüalificà la tesis doctoral de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, a la UMH, un procés que també presenta molts dubtes. A més les institucions públiques valencianes sota el manament del PP encarregaren a Álvarez Conde un seminari i una publicació”.

Es per això que entre la bateria de peticions de documentació de Compromís sobre este cas també s’inclou la còpia integra de la tesis doctoral de Francisco Camps, els pagaments dels treballs encarregats a Álvarez Conde i la relació de factures, convenis, treballs d’assessorament i seminaris i el seu cost econòmic realitzats entre la Generalitat Valenciana, Les Corts Valencianes o els seus òrgans estatutaris i la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid.

“Estem davant d’un creuament d’interessos entre dues universitats que foren fundades sota governs del PP que ha de ser esclarit. És injustificable que s’use a les universitats públiques amb objectius polítics i personals obscurs que afonen la seua credibilitat”, ha conclòs Campello.