Bota al contingut principal

Este matí, la plataforma per un Finançament Just ha presentat en roda de premsa la seua nova imatge de campanya dissenyada per l’il·lustrador valencià, Paco Roca, i les pròximes accions previstes per a donar continuïtat a la reivindicació, teixir complicitats amb altres CCAA, enfortir la xarxa que col·labora en la defensa d’un finançament just i seguir sensibilitzant a la ciutadania per al que preveuen actes en les comarques valencianes.

El nou logo representa a diferents sectors de la societat valenciana clamant per un nou sistema de finançament, caducat des de l’any 2011. Una reivindicació unitària que busca la igualtat de la ciutadania valenciana amb la resta de l’Estat i que este dimarts 24 d’abril es durà a Madrid en una comitiva que comptarà amb la participació de la patronal, els sindicats, plataformes ciutadanes i partits polítics.

L’acte començarà a les 10 del matí al Ministeri d’Hisenda, on la plataforma presentarà per registre d’entrada una carta dirigida al Ministre Cristóbal Montoro perquè complisca amb la seua promesa de convocar de forma urgent a la Comissió de Presidents de la Comunitats Autònomes per al debat de la reforma del Sistema de Finançament. A les 12 hores, la plataforma es dirigirà al Congrés on tindrà lloc una reunió de treball amb les diputades i diputats, així com les senadores i senadors valencians, per a presentar-los la proposta de reforma del sistema de finançament.

Tal com ha assenyalat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, “no podem continuar sent l’única autonomia de l’Estat que tenint una renda per càpita 11 punts per sota de la mitjana aporte com si estiguera per damunt. No es tracta d’anar contra ningú, ni de llevar a uns territoris finançament per a donar-li a uns altres, sinó de millorar la redistribució i garantir la igualtat de tota la ciutadania”.

Micó ha sigut l’encarregada de presentar els principals eixos de la proposta de reforma de finançament de la plataforma, que té com a objectiu garantir el dret de les autonomies a tindre una suficiència financera. “No podem tindre més competències de despesa que diners, l’Estat a de donar-nos més recursos per a poder finançar els serveis públics que les CCAA tenim transferits”.