Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, arran de la informació coneguda hui sobre el cas de corrupció que esguita al senador valencià del PP, Pedro Agramunt, ha manifestat que “Isabel Bonig ja no té cap excusa per mantenir-lo en el càrrec. Des de Compromís ja aconseguírem la dimissió d’Agramunt com a president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE), però a totes llums resulta insuficient, donada la magnitud de l’informe de la PACE, i ha de dimitir també del càrrec de senador del qual també podria haver-se’n aprofitat. La seua dimissió ha de ser ja per higiene democràtica”.

Segons Álvaro, el fundador del PPCV i ex president del partit, Pedro Agramunt Font de Mora, “ja va eixir indemne del cas Naseiro en tancar-se per considerar que les escoltes telefòniques estaven fora de lloc, però els costums lobbistes de l’actual senador no han variat a tenor del que es publica hui, fruit d’un informe sobre corrupció al Consell d’Europa i que es debat esta setmana en sessió plenària”.

“Des de Compromís venim advertint en el darrer any del perill que ocasionava mantenir en un lloc de representació dels valencians i valencianes a Agramunt, atès que va fer valdre la seua condició de senador valencià per a viatjar fins a Síria i mantenir entrevistes amb el propi dictador Bacher Al Asad. Aleshores ja havia d’haver deixat qualsevol càrrec de representació”, ha declarat la portaveu de la Comissió d’Afers Europeus a les Corts, Mònica Álvaro, qui també ha afegit que “no obstant va esperar a que el Partit Popular Europeu li retirara la seua confiança per a dimitir del càrrec a Europa, però no així del càrrec de senador, en qualitat del qual havia efectuat el viatge acompanyat de parlamentaris russos”.

“És molt greu que novament el nom de València estiga esguitat de corrupció, prostitutes, regals d’Hermes i, fins i tot, caviar. I Bonig, com a presidenta del PPCV, ha d’exigir immediatament la dimissió d’ Agramunt, qui, a més a més, compta amb antecedents pel cas Naseiro i  altres casos de corrupció més actuals com ara Imelsa,  a banda de quedar en entredit els informes que feia per a la ‘diplomàcia del caviar’, on amb tècniques presumptament corruptes hauria tractat d’amagar les pràctiques hostils d’esta ex república soviètica pel que fa als drets humans de la seua ciutadania”, ha explicat la diputada.

“Agramunt ha de dimitir, sense més dilació, del càrrec de senador, i el silenci de Bonig i el seu equip al respecte els fa còmplices d’esta trama corrupta que ara veu la llum. Es demostra amb l’informe de la PACE, que el PP valencià  ja era corrupte des de la seua fundació el 1999, quan Agramunt ostentava el càrrec de primer president del PPCV”, ha conclòs Mònica Álvaro.