Bota al contingut principal

La diputada en Corts Mireia Mollà ha denunciat la gestió d’Isabel Bonig com a exresponsable de Transports i Infraestructures de la Generalitat Valenciana després de conèixer la sentència que obliga a l’actual Consell a abonar un desajustament econòmic de 5,5 milions durant la seua gestió del transport metropolità d’Alacant. La sentència se suma a la negligència demostrada durant la seua època de consellera per no licitar tampoc el servei interurbà d’Elx , entre diverses ciutats, i a la negativa de no recolzar les reivindicacions valencianes perquè el Govern aporte 38 milions dels pressupostos de l’Estat de 2018 per al transport metropolità de València.

“Isabel Bonig està obstinada en enfonsar el transport metropolità de les nostres principals ciutats. Ni dona suport en els PGE als transportes de la primera població valenciana, ni va deixar sanejada els de la segona o va licitar els de la tercera amb els conseqüents problemes que aquesta actitud estan implicant”, ha assenyalat la coportaveu de Compromís en el parlament autonòmic després de conèixer-se la sentencia que obliga a pagar a la Generalitat per un desajustament econòmic durant la gestió de l’actual líder del PPCV.

“Bonig és un sac trencat de diners públics”, ha continuat Mollá, “aquests 5,5 milions d’euros se sumen als 14,7 en sobrecostos de l’Avinguda de Dénia; els 9’5 milions per una autovia no executada en  la Vega Baixa i queda esperar entre altres causes al procediment judicial en curs dels “Bessons” de Benidorm”.

Mollá considera una barreja de desídia i negligència la gestió del Partit Popular a la Comunitat Valenciana durant anys, la qual ha creat unes tensions en el transport de la segona i tercera ciutats més poblades de la província d’Alacant i que avui s’intenten atallar “des de la responsabilitat i el consens”. La diputada ha recordat la sentència del Tribunal Suprem de març de 2016,  que va obligar a traure a concurs les concessions d’autobusos caducades, entre elles la d’Elx, i que van ser ignorades durant l’última legislatura en la qual Bonig era la principal responsable de Transport en el Govern Fabra.