Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha preguntat a Mariano Rajoy i al ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, si comparteixen la campanya d’assetjament cap als docents iniciada pel Partit Popular valencià que ha estat presentada aquesta mateixa setmana. La trista i vergonyosa campanya ‘No a l’adoctrinament‘ iniciada de forma paral·lela amb els actes de Alacant de benvinguda a la nova alcaldia, posa en dubte la professionalitat dels docents, la llibertat d’catedra o que estiguen complint la llei. Mulet ha recordat que “amb una confusió mental lamentable donen per fet que ensenyar als xiquets i xiquetes és adoctrinar” i ha preguntat als populars si després de 20 anys seleccionant treballadors per als sistemes educatius públics encara dubten “de la seua professionalitat, mèrits, independència, capacitat, objectivitat o compliment dels objectius curriculars dels plans d’estudis aprovats pel Ministeri“.

Per al senador territorial de la coalició “la campanya ens sembla il·legal i desacredita tot un sistema educatiu i els seus professionals que, lluny de ser reconeguts i respectats des del Partit Popular, són perseguits políticament amb campanyes d’incitació a l’odi“. Així des de Compromís van a promoure una iniciativa per modificar el Codi Penal i incloure que l’atac als docents quede estipulat com un delicte d’odi “ja que és injustificable des de totes les postures, que una formació política amb actituds que recorden a les feixistes de la Guerra Mundial, els rumors, xivatades i denúncies anònimes i es dediquen a qüestionar i posar en dubte una cosa que hauria de ser intocable, com és l’educació en l’autonomia valenciana i en qualsevol altra“.

Compromís ha recordat que, recentment el PP defensava que els professors i sanitaris, com a funcionaris i representants de l’administració, estigueren revestits d’un plus d’autoritat, “quelcom que Isabel Bonig sembla voler arrencar-los amb campanyes com aquesta, amb les que semblen emular Millán-Astray i se’ls escapa la màxima de Mora la intel·ligència i visca la mort. Diuen de boca que volen donar-los autoritat però amenacen de treure-se per fer la seua faena. Han passat de cremar llibres a assenyalar als que ensenyen a llegir-los, un retrocés indigne i molt poc democràtic. Vénen del totalitarisme i actuen com a grups ultra o règims totalitaris“, ha conclòs.