Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, presentarà una queixa davant la Presidència del Senat per haver permès que el vicepresident de la Cambra, Pedro Sanz, haja permès que la senadora de Foro Asturias haja instat el senador de Compromís a ‘anar al psiquiatra’ per haver presentat una esmena a una moció de Foro en què es demanaven l’edició de medalles i segells commemoratius.

Ni el president de la Mesa, ocupada per Sanz, ha desautoritzat el llenguatge de Domínguez de Posada o del popular Fernando Goñi, ni ha complert el que li exigeix ​​el Reglament de la Cambra, per no cridar a l’ordre a la representant de Foro davant els insults i portar el Ple cap al bon ordre. Sanz és incapaç de portar de forma professional el debat en el Ple. El dirigeix ​​de manera sectària i clarament contra Compromís, vulnerant l’article 88 del Reglament, el qual parla de les al·lusions, permetent de forma constant que es facen callar veus i micròfons o traient la paraula quan alguna cosa que es diu no li agrada“, ha indicat Mulet.

La coalició valenciana ha presentat esmenes a una moció que sol·licitava promoure en un Estat aconfessional un emissió filatèlica i una moneda commemorativa de la coronació de la Mare de Déu de Covadonga o del suposat origen del Regne d’Astúries i de l’Espanya moderna amb Don Pelayo, llegenda sense cap rigor i retreta pels historiadors “quelcom que recorda al nacionalcatolicisme“, ha declarat Mulet. Compromís havia reclamat mesures més positives per a Astúries i l’ús en els segells de la llengua asturiana.

Compromís denuncia hui de nou, una vegada més, la involució democràtica i el descrèdit que està registrant la cambra alta sota la presidència del PP, que està traient drets d’informació i d’accés a documentació pública dels senadors i les seues funcions i drets a la cambra, en atorgar torns d’al·lusió al Ple sense cap criteri i de forma evidentment esbiaixada.