Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en Les Corts valencianes, Cristina Rodríguez, ha anunciat que el seu grup presentarà una esmena en el Senat perquè els Pressuposats Generales de l’Estat de 2019 destinen 13,5 milions d’euros a la construcció de les naus tancades del Port d’Alacant.

“Exigim al Govern central que complisca amb el mandat unànime de   tots els grups polítics del parlament valencià, amb els veïnats afectats i amb la millora de la productivitat del Port d’Alacant”, ha manifestat la parlamentària alacantina.

Per a Rodríguez, la publicació aquesta setmana de l’anunci de licitació en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) de la construcción i explotació d’una terminal de granels sòlids en el port d’Alacant, “és una mostra que estem avançant en la solució per a un problema que porta dècades enquistat”.

Per açò, la diputada de Compromís ha demanat també al president de l’Autoritat  Portuària Juan Antonio Gisbert que “treballe amb determinació i responsabilitat per a atraure els inversors necessaris i que el concurs públic no quede desert”.

“És molt positiu que la Unió Europea done llum verda a la construcció de les naus tancades, la pilota està ara en la teulada del Govern de Rajoy, que ha de finançar de forma responsable una infraestructura clau per a la millora de la qualitat de l’aire i la salut de les alacantines, així com per a la competitivitat del Port d’Alacant. Las naus són una oportunitat tant per al sector del marbre com per a altres sectors industrials”, assenyala la diputada eldense.

“El tancament en naus suposa una bona oportunitat econòmica”, a més, Cristina Rodríguez ha recordat que, “és responsabilitat de la Autoridad Portuaria i del Govern de Mariano Rajoy garantir aqueixes naus i també propiciar la inversió privada”.