Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts i portaveu de la Comissió de Justícia, Paco Garcia Latorre, ha posat en valor el fet que el Consell estiga impulsant l‘aprovació dels Decrets de consolidació que donaran cobertura a la provisió de prop de 1.500 efectius en els cossos de policia local Valenciana. “Un contingent de recursos humans que ha viscut més d’una dècada de precarietat amb els governs del Partit Popular i les seues polítiques de retallades, desprofessionalització i desmantellament de les plantilles”.

En aquesta mateixa línia, des de Compromís es considera fonamental la regulació que des del Govern del Botànic i l’Agència de Seguretat Valenciana s’està ultimant que permetrà descentralitzar la selecció i poder fer una encomana de gestió per al seu desenvolupament a l’Institut Valencià de Seguretat Pública, ajudant i facilitant als municipis agilitzar els tràmits de selecció.

Professionalització de la Seguretat Valenciana

Garcia Latorre apunta que, amb la nova Llei de Coordinació de Policies Locals aprovada en Les Corts, que porta només quatre mesos en vigor, el que es pretén és consolidar i impulsar la gestió de la seguretat pública valenciana, creant un model més professional, ajustant el requisit que els funcionaris que ocupen aquests llocs siguen funcionaris de carrera, pel plus i responsabilitat que suposa la condició d’agent d’autoritat que han de prestar en l’exercici de les seues funcions.

Segons explica el parlamentari de Compromís “el Consell del Botànic juntament amb els representants del municipalisme valencià, a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, han atès les peticions dels ajuntaments i van a arbitrar els mecanismes provisionals que es requerisquen per donar una solució transitòria mentre s’activen tots els preceptes reglamentaris que recull i preveu la nova Llei de Coordinació”.

“Aquesta llei és pionera a tot l’Estat, ja que recull noves fórmules cooperatives entre municipis i de prestació de serveis mancomunats. Així com habilita la solució per liquidar la figura de l’interí i posar fi a la precarització de la seguretat, a més de contemplar una previsió per quan es decidisca aprovar el Decret de Jubilació anticipada dels agents de la Policia Local, Decret que Rajoy i Montoro estan paralitzant, incomplint flagrantment els seus compromisos amb la seguretat pública local i els agents de policia”, ha conclòs García Latorre.