Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís de la Diputació d’Alacant demanen la dimissió del cap de Gabinet de  Presidència i exalcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, per fer xantatge a alcaldes de la coalició. Diversos càrrecs públics de Compromís han rebut telefonades de Roselló en les quals el principal assessor del president César Sánchez ha intentat fer xantatge als edils manifestant que perdran les subvencions del pla d’inversions sostenibles si els diputats de la coalició impugnen un pla que inclou ajudes concedides ‘a dit’ ja paralitzades per un jutjat. Compromís ha posat en mans del seu gabinet jurídic el cas davant una possible denúncia pels delictes de coacció, abús de poder i prevaricació.

Des de les 8.30 hores d’aquest dijous, almenys cinc alcaldies de Compromís han rebut abans de les 10 del matí una telefonada de Presidència en les quals se’ls advertia es quedarien sense inversions en els plans d’obra i el fons de cooperació de la institució provincial de persistir la voluntat dels tres diputats de la coalició de rebutjar el paquet d’ajudes ‘a dit’ concedides a vicepresidents i diputats del PP i que en alguns casos tenen la paralització cautelar d’un jutjat del Contenciós-Administratiu davant la sospita d’arbitrarietat en l’ús del pressupost de la institució. 

“És un xantatge propi de la Màfia, un comportament cavernícola del PP que recorda a altres èpoques i que utilitza com a ostatges als pobles. És absolutament inacceptable. Ens demanen que mirem a un altre costat davant un fet que creiem il·legal o que ens atinguem a les conseqüències. Són els últims espeternecs del sistema clientelista de la Diputació, hi ha un sistema que s’enfonsa”, ha descrit el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, durant la roda de premsa en la qual han participat els tres diputats de la coalició. 

Dimissió de Sánchez

Compromís ha presentat en roda de premsa una proposta perquè el pròxim 23 de maig, com estava previst, el ple aprove les subvencions d’inversió sostenible pactades entre tots els partits, acord que contemplava un pla d’ajudes contra els danys del temporal de 2016, les ajudes sostenibles i els plans d’obres dels municipis que es van quedar fora de l’última convocatòria.

Per tant, els diputats de la coalició reclamen que tots aquests plans, que sumen 24 milions, s’aproven segons el previst i s’aparque el paquet d’ajudes nominatives per set milions, concedides sense criteri d’urgència algun, a pobles del partit popular i PSOE, entre ells els de diversos diputats i vicepresidents de la Diputació. Si el pla no s’aprova dimecres que ve, Compromís reclamarà la dimissió de César Sánchez.

“L’únic responsable que els diners que correspon als municipis d’Alacant els diners que els toca objectivament. L’equip de govern del PP és una màquina d’excessos: xantatges, coaccions, nomenaments de càrrecs del PP en organismes públics, promeses incomplides… Considerar com fan PP i PSOE que tres diputats poden bloquejar una institució és una miqueta ridícul”, ha manifestat el coportavoz, José Manuel Penalva.