Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Àlvaro, ha denunciat hui el bloqueig que està practicant el PP en les Corts Valencianes a la convocatòria del Consell Assessor de RTVE. “Segons hem contrastat en remetre un escrit a la Mesa, en absència d’un President del Consell Assessor, després de què el diputat que ostentava eixe càrrec deixara el parlament, és la vicepresidenta d’este Consell Assessor, la diputada del PP, Maria José Català, qui té la competència per convocar-lo.

Segons explica Àlvaro, “la setmana passada vam demanar la convocatòria del Consell Assessor de RTVE després de conéixer els cassos de manipulació que la direcció del Centre Territorial del la Comunitat Valenciana estava perpetrant i que denunciaven els mateixos treballadors, convocatòria que no s’ha produït perquè es veu que al PP no li ve bé que els representants dels grups parlamentaris ens reunim per tractar estos fets tan greus”.

“Divendres rere divendres els treballadors i treballadores de Ràdio Televisió Espanyola acudixen als seus llocs de feina vestits de negre, és la seua manera de denunciar la manipulació i el segrest que realitza el govern del Partit Popular en RTVE. Ho mostren també a través del hashtag #AsíSeManipula amb el que publiquen a les xarxes els repetits casos en què RTVE censura i tergiversa la informació oferida als espectadors”.

Una campanya, de la qual ja s’ha fet ressò tota la premsa internacional, que ha sigut encapçalada pel col·lectiu de dones treballadores de RTVE que reivindiquen, una vegada més, un treball digne i sense ingerències polítiques. I en defensa d’eixa dignitat ha sigut també una dona la primera en dimitir, l’editora d’informatius del centre territorial valencià, Arantxa Torres, a qui li ha seguit esta setmana el cap d’informatius, Enrique Pallás. El silenci informatiu i la censura els han ofegat massa.

Segons afegeix Àlvaro “l’espurna que encengué la flama en el Centre Territorial fou la prohibició des de Madrid d’informar sobre el sonat ‘¡que os jodan!’ que la secretària d’Estat de Comunicació dirigia als pensionistes que rebien Rajoy a Alacant”.

“Des de Compromís volem donar suport als treballadors i treballadores de la casa i, en particular, a estes persones que han demostrat la seua valentia renunciant com a editora i cap d’informatius per qüestions d’ètica professional. Així mateix, ens sumem a la campanya #DefiendeRTVE i a defensar la televisió pública, igual que ens hem implicat al màxim en la recuperació d’un mitjà valencià públic de comunicació. Així mateix reclamem a la vicepresidenta del Consell Assessor i diputada del PP, Maria José Català, que convoque una reunió de forma urgent perquè tractem el que està ocorrent al Centre Territorial de RTVE”.