Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha lamentat hui que la diputada del PP, Maria Jose Catalá, continue fent “un nefast partidisme a costa dels menors d’edat tutelats per la Generalitat Valenciana”.

Per a Àlvaro “el PP no està podent suportar que la gestió de Mónica Oltra al front d’Inclusió estiga millorant la vida de les persones mentre la gestió que va fer el PP continua estant sotmesa a sospites, investigacions judicials, sentències condemnatòries i presó”.

Bona prova d’açò és el fet de què la setmana passada, davant de la mateixa convocatòria que ha fet hui, Català hagué de donar comptes per la detenció de Zaplana i les seues crítiques buides sobre menors hagueren de quedar en segon pla. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives ja manté una comunicació fluida amb la fiscalia i la Sindicatura de Greuges, si Català vol dirigir-se al ministeri fiscal també ho pot fer per a interessar-se per la querella de la fiscalia que ha assumit el Jutjat d’Instrucció número 16 de València pel frau dels mestres de religió zombis que és va produir davall la seua gestió com a Consellera d’Educació”.

Segons explica la diputada de Compromís “en el tema dels menors el PP està sol en les seues critiques, mentre la conselleria treballa de la mà i amb el suport dels professionals i les entitats d’este àmbit. És una evidència que este govern està posant remei al desgavell en el tema dels menors tutelats que deixà el PP i bona mostra és el nou model d’acolliment residencial i protecció infantil posat en marxa, amb més mitjans i més qualitat en l’atenció als menors”.

No és acceptable que el PP vullga fer política partidista a costa d’estigmatitzar els menors tutelats en situacions que, en tot cas, es donen a tota Espanya. Sense anar més lluny el propi Ministeri de l’Interior ha reconegut que durant 2017, 1.200 menors s’escaparen de centres d’acollida de tot l’estat”.