Bota al contingut principal

La diputada a les Corts Valencianes i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha exigit la dimissió de l’alcalde popular d’Oriola, Emilio Bascuñana, per percebre un salari públic de la direcció territorial de Sanitat sense anar a treballar durant sis anys.
Tal com publica eldiario.es “Bascuñana va estar cobrant durant sis anys sense tenir un lloc al qual acudir en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant, a la qual va estar adscrit funcionalment després de deixar la seua consulta en el centre de salut Álvarez de la Riva de la capital de la comarca del Baix Segura”.

Tant per la diputada com per al col·lectiu de Compromís per Oriola, aquestes informacions que s’han fet públiques assenyalen que “l’alcalde popular cobrava presumptament sense treballar en els mateixos anys que el Partit Popular col·locava els barracons del centre de salut del Rabaloche sense donar una solució digna als veïns i veïnes d’Oriola en un tema tan important com l’atenció sanitària”.

“Bascuñana ha estat incapaç d’explicar el cobrament de fins a 55.000 euros a l’any durant 6 anys sense que se li conega cap lloc de treball ni tasca en la sanitat pública valenciana. Diu que no recorda res, típica falta de memòria la que envolta els membres del Partit Popular, però que és la clara evidència que va estar de forma irregular a costa de l’erari públic segurament atenent tasques del partit i no de servei públic”, ha explicat la diputada.

Mollà ha estat contundent i ha registrat pregunta parlamentària a les Corts per aclarir aquest fet que com ha assenyalat, “es tracta d’un episodi més de la irresponsabilitat i la vergonyosa manera d’entendre la gestió pública del Partit Popular i el seu menyspreu total cap al públic. Un alcalde que ha de vetllar pels interessos públics d’aquells a qui representa i que amb aquest fet ens deixa clar que es riu dels seus veïns i veïnes. Ha hagut de ser aquest Consell del Botànic qui haja donat la solució al centre de salut d’Oriola mentre comprovem dia rere dia la forma d’entendre la Sanitat pública i universal del Partit Popular “.