Bota al contingut principal

Compromís mantindrà el que expressa el seu veto general als pressupostos generals de l’Estat de 2018, ja que “com dictamina el futur president Pedro Sánchez, es respectarà la redacció pactada pel PP amb el PNB i és una cosa a la que no podem accedir doncs aquests PGE consagren la discriminació fins al nostre poble “, ha indicat el portaveu, Carles Mulet.

Compromís mantindrà el veto perquè “són uns PGE dolents, com els eren abans”. Són uns pressupostos elaborats pel partit de la corrupció, que no han inclòs al Congrés cap de les esmenes vitals per al País Valencià i altres territoris on vam presentar esmenes (via Chunta, Partit Castellà, Més per Mallora, UPL, o Col·lectiu Ciutadans del Regne de Lleó). “Simplement ara canvia el Govern que ha d’aplicar-los i, esperem, que els incomplisquen en la mesura del possible per què són dolents per als interessos de la majoria dels espanyols però especialment contra els valencians i valencianes”, ha assenyalat el senador territorial valencià.

El portaveu de la coalició a la Comissió de Pressupostos, Jordi Navarrete, ha assenyalat que “veurem què fa ara el PP i, si no hi ha sorpreses i tiren endavant, tocarà intentar fer les modificacions possibles i començar a fer polítiques per a la gent”.

Els senadors de Compromís “intervindrem en el Ple, en el debat, a esperar de veure qui ve a defensar-los, i com afecta el canvi de Govern a aquesta tramitació, però és absurd que el PSOE comence pagant un peatge tan alt com és pagar de nou el “xantatge” via PGE del PNB; esperem alta política per revertir la situació respecte al maltractament històrica cap als valencians “, ha afegit Mulet.

Per coherència la coalició ha registrat més de 700 esmenes. “Si no s’accepten aquestes o una majoria, votarem en contra d’aquestes, però l’endemà estarem fent propostes perquè les grans reivindicacions històriques de valencians i dels nostres socis aragonesos, castellans, balears, lleonesos o moviments socials puguen arribar al nou Govern i s’aporten les solucions que siguen possibles “, ha remarcat.

Finalment Mulet ha assenyalat que “tocaria veure què fan ara els senadors del PP i especialment els valencians davant les nostres esmenes que, en bona mesura han de compartir”. Els senadors del PP que “sempre s’han comportat com botiflers cap als interessos valencians, oblidant al seu territori per a ser peons del seu partit, poden animar-se ara i fer justícia amb el País Valencià i aprovar les esmenes per acabar la seua etapa amb un mínim de dignitat cap a la seua terra “.